Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy 123456789
Pokaż wyniki od 81 do 87 z 87

Temat: Prawie właściciel 159-ki...zdementujcie lub potwierdzcie

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał c5tourer Zobacz post
    JANIOOOO!!! Znalazłem jedno!! http://www.forum.alfaholicy.org/pora...ancucha-2.html
    Przeczytaj pościk kolegi Hoyby.
    Zdanie brzmi, cyt.: "Spalanie Hmm... samochód stanowczo nienawidzi podjazdów, a kocha trasy reaguje zużyciem adekwatnie do łapy", ergo dotyczy zużycia paliwa, a nie tego, czy sobie radzi na podjazdach - w każdym silniku, czy to benzyna, czy diesel, przy zwiększonym obciążeniu zużycie paliwa wzrośnie, normalna sprawa.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Hmmm... Czasami mi się wydaje, że czytanie ze zrozumieniem nie jest moją mocną stroną...

Użytkownik Rowerzysta Avatar lord8
    Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Pekal Zobacz post
    kolejne pytanko...czy ktoś zagazował 1,9 JTS-a?. Pewnie tak, ale czy ktoś może coś napisać o plusach i minusach tego zabiegu na tym silniku?
    Witam Pekal, 1.9 JTS da się zagazować lecz 2.2 jeszcze nie bo to jest na pełnym wtrysku,odnośnie charakterystyki jazdy 1.9 jtd 16v a 2.2 jts to to ze 2.2 nie ma turbiny i tu zdecydowanie jest różnica w przyspieszeniu bo w samochodach z turbina czujesz to wgniatanie w fotel - doładowanie. Mam porównanie jeździłem silnikiem JTDM 16V 150KM i teraz jeżdżę 2.2 jts 185KM- takze oczywiscie spalanie i dynamika jazdy jest inna- kwestia nauczenia się jeździć silnikami diesel i benzynowymi.
    P.S mam sprzedania 159 w 2.2 Jts wersja ti kombi czarna perła jeżeli Cie interesuje pisz na gg 3731224
    Ostatnio edytowane przez lord8 ; 10-08-2012 o 13:42

Użytkownik Świeżak Avatar adek28zadek
    Auto
    Alfa 1.9 JTS 2008r, Toyota Aygo Sol

Domyślnie

Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    Witam Pekal, 1.9 JTS da się zagazować lecz 2.2 jeszcze nie bo to jest na pełnym wtrysku,odnośnie charakterystyki jazdy 1.9 jtd 16v a 2.2 jts to to ze 2.2 nie ma turbiny i tu zdecydowanie jest różnica w przyspieszeniu bo w samochodach z turbina czujesz to wgniatanie w fotel - doładowanie. Mam porównanie jeździłem silnikiem JTDM 16V 150KM i teraz jeżdżę 2.2 jts 185KM- takze oczywiscie spalanie i dynamika jazdy jest inna- kwestia nauczenia się jeździć silnikami diesel i benzynowymi.
    P.S mam sprzedania 159 w 2.2 Jts wersja ti kombi czarna perła jeżeli Cie interesuje pisz na gg 3731224
    Witam kolegę. Proszę utwierdź mnie w Twoim przekonaniu..... to na jakim wtrysku jest 1.9 JTS??? bo ja myślałem , że pełnym. Jednakże nie sądze, że cały czas żyłbym w tak zakłamanym szaleństwie Pozdrawiam z całym szacunkiem i jeszcze proszę podaj mi przykład takiej instalacji gazowej i czy znasz osobę, która coś takiego zrobiła?

Użytkownik Rowerzysta Avatar lord8
    Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Cytat Napisał adek28zadek Zobacz post
    Witam kolegę. Proszę utwierdź mnie w Twoim przekonaniu..... to na jakim wtrysku jest 1.9 JTS??? bo ja myślałem , że pełnym. Jednakże nie sądze, że cały czas żyłbym w tak zakłamanym szaleństwie Pozdrawiam z całym szacunkiem i jeszcze proszę podaj mi przykład takiej instalacji gazowej i czy znasz osobę, która coś takiego zrobiła?
    Drogi kolego nie wiem na jakim wtrysku jest 1.9 jts bo mnie to nie interesuje, za poszukaj na forum i znajdziesz użytkownika bodajże z Będzina który założył do 1.9 jts. poza tym szukając stacji lpg która by mi założyła gaz do 2.2 powiedziano mi ze zakładają do 1.9 to było bodajże w Katowicach.i to była jakas włoska instalacja- dodam

Użytkownik Świeżak Avatar adek28zadek
    Auto
    Alfa 1.9 JTS 2008r, Toyota Aygo Sol

Domyślnie

Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    Drogi kolego nie wiem na jakim wtrysku jest 1.9 jts bo mnie to nie interesuje, za poszukaj na forum i znajdziesz użytkownika bodajże z Będzina który założył do 1.9 jts. poza tym szukając stacji lpg która by mi założyła gaz do 2.2 powiedziano mi ze zakładają do 1.9 to było bodajże w Katowicach.i to była jakas włoska instalacja- dodam
    OK. Powiem Koledze tak, że jak i 1.9JTS tak i kolegi 2.2 JTS to motory z bezpośrednim wtryskiem paliwa (identyczne w budowie) i są dziełem australijskiej firmy Holden (odnoga GM). Co do gazu to podobno wszędzie mozna złożyć tyle, że na tym to się kończy bo nikt Ci na to gwarancji nie da, a tym bardziej na wtryski. W Katowicach jest wiele firm co oferują się, że założą gaz. Ale jak zapytasz o JTS powiedzą owszem firmy VIALLE koszt 8000-12000. Z miejsca odstrasza cena ale lepiej powiedzieć że się da niż nie. Pozdrawiam.

Użytkownik Rowerzysta Avatar seba_css
    Mieszka w
    w drodze
    Auto
    Giulia Veloce Q4 MY20

Domyślnie

Poza ceną odstraszają również mniejsze oszczędności niż na "tradycyjnych" instalacjach co sprawia, że inwestycja znacznie dłużej się zwraca.