Ostatnio edytowane przez @sdero ; 06-11-2013 o 19:33
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Witam ,mam taki problem z EGR ,ktoś przede mną pchał już tam swoje rączki i śruby mocujące zawór nie trzymają go tak jak powinny i podczas jazdy słychać gwizd ,uszczelka nie jest odpowiednio dociśnięta i są przedmuchy. I teraz pytanie do was czy wystarczy przegwintować otwory czy może jakieś szpilki i łapac je na klej .Spotkał się ktoś z takim problemem ??
ta,ja tak mialem.kolektor jest ze stopu alu i jedyne(chyba) rozsadne rozwiazanie,oprocz kupna drogiego to nowy gwint.gwintownik w denaturat i przegwintowanie na wiekszy rozmiar. potem kupilem 4 sruby mosiezne i na wyczucie przykrecilem. oczywiscie nowe uszczelki i git
Dzięki też tak właśnie kombinuje ,myślałem też o daniu szpilek na klej i zawór samymi nakrętkami dociągać.
problem bardzo często występujący. Też miałem zerwany gwint w 2 otworach. Ja rozwiązałem to bardzo prosto i chyba na zawsze. Były to otwory, które akurat są na wylot i kupiłem pręt gwintowany, pociąłem na odpowiednie kawałki i dałem z obu stron podkładki i nakrętki - sprawdza się super.
Z górnymi też tak zrobiłem, dolne gwinty niestety trzeba regenerować sprężynkami, lub gwintować na M7 i toczyć nowe szpilki.
Ostatnio edytowane przez kaz156 ; 22-02-2014 o 21:19
Wielkie dzięki ,w poniedziałek coś pokombinuje ,zobaczymy co z tego wyjdzie.
A może da radę kupić tą część co na rysunku jest na fioletowo co do niej przykręca się egr,może ma ktoś na sprzedaż ??![]()
Można. To przepustnica vel klapa gasząca, na Allegro sporo używek.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10