Płyn polecam ATE SL.6.
Pedał sprzęgła pracuje zdecydowanie lżej. Hamowanie wiadomo![]()
Płyn polecam ATE SL.6.
Pedał sprzęgła pracuje zdecydowanie lżej. Hamowanie wiadomo![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
ATE Typ200 chyba najlepszy stosunek cena/jakość. Parametry lepsze od SL wyższe temp wrzenia
Na co zwrócić uwagę, oddając zaciski do czyszczenia lub ewentualnej regeneracji? Mam wrażenie, że z przodu wewnętrzny lub zewnętrzny klocek nie odbija, przez co obciera i zużyty jest całkiem, a po drugiej stronie klocek jeszcze jest. Ile tego płynu zakupić do wymiany?
Teoretycznie układ ma niecały litr ale w praktyce przy całkowitym spuszczeniu i odpowietrzaniu lepiej zakupić dwie butelki. Jak oddajesz do piaskowania rozbierz calkiem powyciągaj tłoczki, uszczelnienia itp pozaklejaj otwory po tłoczkach i otwór do podłączenia wężyka. Jak tłoczki sa w kiepskim stanie kupisz cale zestawy naprawcze do zaciskow
Płyn Motul DOT4 RBF 600 lub 660 - pełen syntetyk, parametry fenomenalne, jedyne odstępstwo to jego gęstość w temp poniżej -40 st, ale gdzie w PL ostatnio były takie mrozy? Od razu zaznaczę że nie miesza się z żadnymi innymi płynami.
Naskrobane przez Galaxy S7 EDGE
A ja się odważyłem na coś takiego.
Tarcze
I powiem, że jestem zaskoczony pozytywnie.
Ktoś się orientuje gdzie dostane tarcze na tył do Brery 292mm ATE PowerDisc?