Ciekaw jestem ile ta biała musiała kosztować we Włoszech, zakładając, że sprzedawca opłacił akcyzę itp. O zarobku sprzedającego nie piszę...
Ciekaw jestem ile ta biała musiała kosztować we Włoszech, zakładając, że sprzedawca opłacił akcyzę itp. O zarobku sprzedającego nie piszę...
Poważnie piszesz ? były takie wersje ? Sorry jeżeli się pomyliłem, ale osobiście nie spotkałem 159 z nawigacją tego typu.
U mnie owszem navi wyświetla komunikaty także między zegarami, ale cała obsługa i główny ekran mam na konsoli.
Jak wygląda obsługa takiej nawigacji - w jaki sposób wpisujemy komendy i polecenia ?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Sterowanie jest głosowe i ogólnie pewnie kiepsko to działa ale jest. Wiecie że Włosi maja czasem różne dziwne pomysły. Zresztą w Suzuki Swift też jest takie rozwiązanie.
Pneumat mi chodziło jedynie o to że alfy potrafią być dziwnie skonfigurowane. A twierdzenie że elementy wyposarzenia są jakby od siebie zależne jest nie prawdą.
Po prostu żaden z nas nie wie wszystkiego na temat tych czy innych samochodów i czasem warto wysłuchać co ma inna osoba do powiedzenia, a nie twardo upierać się przy swoim zdaniu. Miłego dnia![]()
to masz taką nawigację u siebie ? ja nie spotkałem takiego rozwiązania - przeważnie sterowanie głosem to jest opcja i pewnie nie było polskiej wersji językowej ?
Dodano po 8 minutes:
No to właśnie Cię wysłuchałem i nie upieram się przy swoim zdaniu tylko napisałem że oprócz nawigacji której nie widać nie ma na pewno : tempomatu, pełnej regulacji foteli i ich ogrzewania.
Co do wyposażenia to były i są pewne konfiguracje fabryczne do których można było zamówić cały szereg opcji dodatkowych.
Co do mutantów to oczywiście masz rację - bywa ich sporo szczególnie z importu i z pierwszych serii np. klima ręczna jest rzadko spotykana
Wzajemnie miłego dnia !!
Ostatnio edytowane przez pneumat ; 25-02-2015 o 08:37 Powód: Dodano
Powielasz stereotym jakoby auto po przebiegu 200/250 kkm nadawało się tylko na złom, bo wymaga wymiany wielu części. A prawda jest taka, że takie auto ma już za sobą wymianę wielu części (można spodziewać się np. nowego sprzęgła).
To się chyba nazywa nawigacja B&M. Np tutaj to poczytania:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...trzezenia.html
Generalnie radio jest standardowe, a nawigacja wyświetla wskazówki na ekranie komputera pokładowego. Można to też odszukać w instrukcjach.
Zgadza się nawigacja B&M, nie mam u siebie ale jak szukalem swojej 159 to widziałem auto z taka navi
Tak jak piszecie, w Mito wskazówki są wyświetlane między zegarami i miła kobitka mówi po polsku(!) gdzie jechać. Bardziej polegam na jej głosie bo wskazówki się zawieszają i np. przez 10 km mam strzałkę skręć lewo za 50 m ale generalnie działa
P.S: Aha a mapy są w PenDrive`ie podłączanym do USB.
Czy w ostatniej wersji nawigacji w 159 jest możliwe jednoczesne słuchanie muzykli lub rozmowa przez telefon i nawigowanie?
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 25-02-2015 o 10:39