Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar strzelec
    Mieszka w
    SD
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4, Alfa Romeo 159 2.0 Mondeo Hybryd Vigniale

Domyślnie

Cytat Napisał MichalPAU Zobacz post
    Wg mnie Giulia ma jeden problem. Nazywa się Mercedes C. Wypasiona Giulia z dobrym silnikiem i automatem to ok 200 tys zł. Za tyle jest Mercedes C klasę z pakietami AMG, który ocieka jakością, wyposażeniem i prestiżem. Nie mówiąc już o cenie odsprzedaży za kilka lat.
    Jestem zakochany w Giulii ale gdybym stanął przed decyzją wydania 200kzl nie wiem czy bym nie zdecydował się na C klasę.
    Może nie jest to test na najwyższym poziomie ale jakiś obraz daje że Cklasa nie jest taka klasa

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Brzesko
    Auto
    Stelvio / 75

Domyślnie

Cytat Napisał strzelec Zobacz post
    Może nie jest to test na najwyższym poziomie ale jakiś obraz daje że Cklasa nie jest taka klasa
    Człowieku to jest cla a nie klasa c.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Ależ mnie boli, że 2.0 280 KM będzie tylko w "inwalidzie". Jeśli to się sprawdzi, to tego nie przeżyję. Cholera, myślałem o Giulii w perspektywie kilku lat, ale widzę że tu dupa blada będzie. Żenada. Przeżyłbym Haldex czy jakiś inny dołączany duperel, ale manual po prostu musi być.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał mourning Zobacz post
    Dzięki za tego linka. Biorąc pod uwagę, że liczyli na sprzedaż na poziomie 3500-4000 sztuk rocznie to słabo wypada, szczególnie za oceanem gdzie to miało być główne miejsce eksportowe
    Sieć salonów w USA jest żenująca. Podejrzewam, że ze świadomością marki jest jeszcze gorzej. Nie na darmo szefem AR jest w tej chwili Kanadyjczyk zdaje się (a może Amerykanin?), ale na stałe mieszkający w USA.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

AR poprosilło ostatnio dostawców o możliwość zwiększenia dostaw o 30%. We Włoszech na wielkie upusty nie ma co liczyć

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Ależ mnie boli, że 2.0 280 KM będzie tylko w "inwalidzie". Jeśli to się sprawdzi, to tego nie przeżyję. Cholera, myślałem o Giulii w perspektywie kilku lat, ale widzę że tu dupa blada będzie. Żenada. Przeżyłbym Haldex czy jakiś inny dołączany duperel, ale manual po prostu musi być.
    Trochę tego nie rozumiem, będą przecież łopatki przy kierownicy... Z resztą nie oszukujmy się, przy obecnej polityce cenowej, ten samochód będzie kosztował pewnie ze 180k w podstawie, więc w dobrej opcji 250k a w tej kwocie mało kto jest zainteresowany ręczną skrzynią.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Dlaczego tak bardzo zależy Ci na manualu?

Co do Haldexa, mam nadzieje, ze jednak będzie coś innego. Np. To co w Chargerze i Chrysler 300:
    http://www.digitaltrends.com/cars/fi...l-drive-specs/
    Byłby fun i bezpieczeństwo.
    Ostatnio edytowane przez bartas82 ; 31-07-2016 o 20:58
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    To jest nas trzech. Nawiew na tylną kanapę w Giulietcie Distinctive jest w standardzie - a to nie jest nie wiadomo jak wysoka wersja wyposażenia.
    A w 156 był w impression. A i Bravie (tej starej 1999) był w wersji berz klimy itd.

Chyba taka filozofia - tu dopłata, tam dopłata... Bo i tak wiedzą że bez pewnych rzeczy mało kto wyjedzie z salonu Giulią np. na 16tkach czy bez tego jej wzroku - świateł innych niż ksenony z led. No niestety. Albo po to żeby powiedzieć móc - to dorzucimy zamiast rabatu światełka w daszkach i nawiew. No i malowane zaciski. Ich to grosze kosztuje a kwotowo wg cennika - pan klient będzie kontent że taki dobry negocjator i przechytrzył wielką firmę

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Dobrze, krótko i na temat bo widzę że brniesz dalej w pisanie bzdur.
    Nie dostrzegasz nawet że zaprzeczasz sam sobie żonglując argumentami wzajemnie sprzecznymi. Pouczanie AR co powinna a co nie powinna kompletnie w oderwaniu od realiów - czy ty masz 18 czy 16 lat? Jedno jest pewne, nie ogarniasz tematu AR a o jej historii i technice wiesz tyle co kot napłakał. Masz 159? Kupiona pewnie z przymusu albo przez pomyłkę? Bo przecież jest tyle superwozów a ty się wozisz tym złomem dalej? Masochista czy po prostu była tania?
    Hihi, to chyba sobie gdzieś wydrukuję, bardzo fajny tekst.

Otóż ten wspaniały Focus RS do jest kompletnie niszowy samochód który Ford może sobie umieszczać na plakatach ale nic więcej bo utrzymanie zapewniają im handlowozy dla flot samochodowych, czyli dokładnie to co zarzucać AR że nie jest odpowiedni hardcorowa. Popełniasz ten sam błąd co przeciętny funboy VW czy Hondy. Nie porównuj Forda do Alfy Romeo - czymkolwiek jest obecnie Alfa, to nie ten segment i nie to przeznaczenie.
    Oooo a jakiś to niesamowity segment samochodów ma Alfa Romeo na dzień dzisiejszy, że nie można do niej porównać Forda czy VW? To jest jakiś supersegment dla pięciu wybranych nabywców, którzy są losowani przez ostatniego dnia każdego miesiąca w pokoju konferencyjnym w Turynie?

Nie jesteś żadnym fanem marki, zajmujesz się zarabianiem na samochodach ale twoje ograniczone teorie są wzięte z forów VW czy BMW a poziom analizy to poziom sprzedawców używanych samochodów. Sorry, tak to widzę. Człowiek jest jaki jest i sam siebie nie przeskoczy.
    A przepraszam, to fan marki zawsze ma piać peany na temat tego, co się dzieje z marką? Nie wiedziałem, że jest taki obowiązek. Wobec tego nie jestem fanem.

Opowiadanie co to jest prawdziwe GT ... żenujące.
    Fiat 125p to jest prawdziwe GT. Ma trudno kopiowalny styl.

Opowiadaj daje swoje teorie, na innych forach na pewno uwierzą a Ty pewnie nigdy nie zrozumiesz jak i dlaczego 120 konna Alfa potrafi dostarczyć więcej radości z jazdy niż 200 konny Golf itp wynalazki.
    Wiesz, znam ludzi, którym Polonez sprawia radość z jazdy. I twierdzą, że nie zamieniliby go na nic nowszego, bo te wszystkie nowe to się psują. Argument na tym samym poziomie merytoryki.

Tak, oczywiście - mając Focusa RS na pewno ma się dłuższego. Polecam odwiedzić jak najszybciej najbliższy salon Forda. Bo dyskusja z tobą to strata czasu.
    To po co go tracisz?

Dobra, kończę tę pogadankę, bo się robi gównoburza i za chwilę z wątku będzie śmietnik.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 04-08-2016 o 21:31
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Tomek, masz rację, prawdziwego fana marki boli, jak coś dzieje się z nią źle. A w Alfie Romeo nie dzieje się dobrze. Nawet jeżeli zrobili dobry samochód to brakuje im po prostu pieniędzy, aby dobrze wprowadzić go do sprzedaży. I to po prostu widać na każdym kroku. Nie mogą sobie pozwolić na niższą cenę produktu wchodzącego na rynek, nie mogą sobie pozwolić na prawdziwy marketing, a ich sieć serwisów i salonów, to oprócz wyjątków, kpina. Nie mogą sobie pozwolić na wprowadzenie nowych modeli. Inni producenci potrafią wprowadzić kilka modeli w ciągu roku, AR wprowadzała jeden przez kilka lat a i tak wygląda to śmiesznie. I to nie dlatego, że musieli dopracować produkt w 100%... Oni po prostu nie mieli pieniędzy żeby przyspieszyć prace (czyli po prostu zatrudnić dodatkowych ludzi... to wszystko jest proste... ale trzeba za to zapłacić). Jako prawdziwy fan marki, widzę to i nie wprowadza mnie to w dobry humor. Ale znajdują się tutaj tacy fani, którzy znają doskonale historię, dokonania sportowe, ducha marki i nie wiem jeszcze co... I oni są kompletnie zaślepieni. Bo o sile marki mówi ostatnie jej 10 lat, a te w AR były po prostu chude. Saab też miał piękną tradycję i nagle po prostu znikł.