Dobrze że do tego doszedłeś - po to właśnie zacząłem z Tobą dyskusję, bo gość pytał o diesla tylko, a Ty wyjeżdżasz że nie pasuje, że klekot, że benzyna rewelka.
Dlatego Ci napisałem, wiem że jesteś nowy, choć czasem zachowujesz się trochę "widocznie" jakbyś tu na forum brylował od 10 lat i z każdym z moderatorów pił wódkę.
I bardzo dobry wybór, Stelvio jest świetnym autem, może jak mi się rodzina powiększy to też będzę śmigał Stelvio a Giulię pożegnam
Q (nie QV!) kusi, ale jeśli już to może w Stelvio - w RWD na codzień i z moją ciężką nogą chyba źle by się to mogło skończyć i dla auta i dla mnie.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
LOL Byłeś w Szwecji kiedyś? Albo Norwegii. Widziałem tam jedne z najcięższych warunków drogowych w życiu. Jeśli ktoś nie potrafi jeździć to z pewnością nie są to mieszkańcy Skandynawii.
Mimo, że jestem fanem Włoskiej motoryzacji (to moja 8 Alfa w tym druga Giulia a w sumie 10 samochód od Fiata) to nigdy bym nie powiedział, że Volvo to szmelc. W większości aspektów bije obecną Alfę na głowę. Taka prawda.
Dokładnie tak. Jak mam jechać 3000km autostradą to bez zastanowienia biorę diesla. We Włoszech zrobiłem moją 159 4tys km. To był 2.0 170KM. Idealny silnik. Sama przyjemność z jazdy. Nie ścigałem się tylko rekreacyjnie jechałem.
Proszę cię naucz się raz na zawsze NIE MA QV. Jest tylko Giulia/Stelvio Q.
- - - Updated - - -
To chyba ty tymi swoimi komentarzami o Volvo i szmelc dla wielbicieli IKEI niepotrafiących jeździć. Oraz, że diesel to klekot i bez sensu go kupować. Opanuj się bo moderacja wejdzie i nie będzie już tak miło.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Dokładnie co jak co ale kolega epsonix dzieli się wiedzą i jest moim zdaniem osoba która wie bardzo dużo o Alfach wiec tym bardziej powinieneś to docenić i raczej nie określonym ze jest butny mysle ze tu już dochodzi interpretacja słowa pisanego ktora niepotrzebnie podkrecila atmosferę.
Szanujmy się i naprawde bedzie to miało wiecej sensu.
Lepiej spotkac się na przysłowiowe piwo niz przekrzykiwac na forum.
Zdrowia Panowie i Przyjemnej, bezpiecznej i bezawaryjnej jazdy
Naprawde szkoda życia na kłótnie
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
To może i ja też coś napiszę.
Ile ludzi, tyle bajek.
Mi się po prostu Volvo nie podoba, może mieć najlepszy silnik pod maską a dla mnie będzie to taki passat bis. Każdy ma inne potrzeby i gusta. Ja nikogo do moich wyborów nie przekonuję, Kolega poprosił o opinie posiadaczy diesla to ma. Co zrobi z tą wiedzą to jego brocha.
Mi również dynamika benzyny się podobała ale Rodzinie już mniej. Głowy jakoś nienaturalnie im latały ...
Poza tym, co to za przyjemność planować wycieczkę od stacji paliw do stacji paliw? Szkoda na to czasu.
A benzyna wymaga baaardzo częstych wizyt na stacji. Nie polemizuję tu co jest lepsze, tańsze czy cichsze. Po prostu mi po testach i próbach sił obu wersji i analizie wszystkich za i przeciw wyszło na diesla. I jak na razie nie narzekam.