-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Sam nie mam możliwości tego zrobić wiec jadę do mechanika.
Kupiłem przez internet na stronie e-simmering.pl poszukaj. Dzwoniłem do nich w piątek jak zamawiałem powiedziała mi kobitka ze maja mieć dostawę w tym tyg. Cena to 214 zł. Myślę że to najlepsza opcja
I ze wogóle istnieje :-)
Ostatnio edytowane przez Piotrek156StCe ; 24-11-2014 o 13:24 Powód: literówka
Możesz napisać co znajduje się w tym zestawie naprawczym?
Z tego co widziałem na zdjeciu to zestaw uszczelniaczy ale jak przyjdzie a spodziewam sie go jutro to zrobię zdjecie i wrzucę do tematu.
Warto się zastanowić czemu płyn wyleciał(skonsultować z mechanikiem), jeśli to wina listwy zardzewiałej to z nowymi uszczelniaczami może się stać to samo i wtedy lepiej nie otwierać paczki póki nie będzie pewności. Druga sprawa żeby dobrać się do magla trzeba go jakoś maszynowo rozebrać a później sprasować, bo generalnie jest nierozbieralny( chyba że chodzi tylko o niektóre elementy, nie wiem). Dlatego jestem ciekaw jak u Ciebie dokładnie sytuacja wygląda.
Ostatnio edytowane przez Luck ; 25-11-2014 o 18:12 Powód: dodanie
Odnośnie ewentualnego drobnego wycieku z maglownicy to jeszcze trzeba wziąć jedną ewentualność.
Dla potomnych podzielę się taką uwagą, że sam myślałem, że lekko kapie mi z magla, bo miałem co jakiś czas na podjeździe kilka kropel oleju. Okazało się to jednak coś innego. Mianowicie miałem wyciek z tulei olejowej wahacza. Był to taki brązowo - czerwony olej. Już myślałem, że będę musiał regenerować albo wymieniać przekładnię. Tak się jednak złożyło, że wcześniej wymieniłem wahacze - bo stukało - i problem się rozwiązał.
Mój mechanik jutro się za to zabiera. Ogólne dziś obejrzał to wszystko dokładnie i puściły uszczelniacze stwierdził. Ogólnie leje się i z lewej i prawej strony i to bardzo.
Czy to pomoże zobaczymy warto spróbować niż kupować nowa bo nie jestem zwolennikiem regeneracji.
Ostatnio edytowane przez Piotrek156StCe ; 27-11-2014 o 22:01
Tak więc sprawa wygląda tak ze magiel po wyjęciu okazał się w o wiele gorszym stanie niż przypuszczalismy okazało się ze zardzewiała ta listwa w środku i porobiły się duże wżery i ogólnie jest rozklekotana.. więc nie ma sensu uszczelniać tego nawet tylko na złom wywalić. Ogólnie dziś zamówiłem używaną maglownicę oryginalną 2012r produkcji więc powinna być ok i to z końcówkami drążków które są podobno w dobrym stanie jutro ma być także zobaczymy. Tak więc został mi do sprzedania
ten zestaw naprawczy jeśli ktoś by był zainteresowany to pisać, oto zdjęcia tego zestawu:
![]()