Strona 94 z 108 PierwszyPierwszy ... 4484858687888990919293949596979899100101102103104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1079

Temat: Jakie żarówki H7?

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Zwłaszcza jeśli ktoś wymieniał/regenerował lampy okazuje się, że nie ma sensu inwestować kilkadziesiąt złotych w super hiper żarówki. Przetestowałem osobiście. Mam teraz nowe lampy plus zwykłe Tungsram (na opakowaniu nie miały żadnych dodatkowych procentów, chyba 15 zł/sztuka) i nie mam podstaw do narzekania.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Tutaj konkretne porównanie zwykłej H7 z LEDowymi H7 Philips'a. https://www.youtube.com/watch?v=b8tCUyqwXR4
    Potwierdza się to, co i ja zauważyłem. Halogen dużo lepiej oświetla przestrzeń przed autem a LED'y dają bardziej rozproszone światło.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Jambo
    Mieszka w
    wyspy
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTD 16V -195HP

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Tutaj konkretne porównanie zwykłej H7 z LEDowymi H7 Philips'a. https://www.youtube.com/watch?v=b8tCUyqwXR4

Potwierdza się to, co i ja zauważyłem. Halogen dużo lepiej oświetla przestrzeń przed autem a LED'y dają bardziej rozproszone światło.
    Potwierdza się jeżeli chodzi o chińskie budżety , na tym samym kanale gość zachwala Ledy Philipsa (jakieś tam) . No może zachwala to dużo powiedziane - jest zaskoczony .
    Ale wyraźnie mówi o problemie radiatora. LINK

No i biją one na głowę zeykłe żarniki.

Wg mnie jak wybierać LED to właśnie w takiej konstrukcji , jest tam taka blaszka która odbija światło o 360 stopni - podwójna ilość ledów na jednej stronie .
    pozdro
    Ostatnio edytowane przez Jambo ; 04-11-2017 o 00:57

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

https://youtu.be/_Ck2Lsfn9fw

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał pabloXXL Zobacz post
    https://youtu.be/_Ck2Lsfn9fw

Test tylko dowodzi tego o czym już ktoś pisał: LED daje słabsze światło tylko bardziej rozproszone. Kwestia pewnie żarówki LED bo stare chinczyki nadawały się tylko na choinkę no i druga sprawa ze gość to sprawdza na zwykłej lampie gdzie wiadomo że oslepianie jest x3

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Jeżdżę już jakiś czas na ledach i nie narzekam,wrecz przeciwnie :-) Jedynie co mi w moich ledach nie pasuje ,to brak regulacji podstawy. Będę teraz zmieniał na takie z regulacją.

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Niektórzy wierzą, że w ich przypadku da się oszukać prawa optyki. Nawet w przypadku tanich żarówek, czasem nie da się wyregulować świateł tak by nie oślepiały. Bo te najtańsze nieraz nie trzymają parametrów. Reflektory są budowane pod dane źródło światła i tylko z nim działają prawidłowo. Jeśli nieco krzywe zamocowanie żarnika powoduje problemy z prawidłowym rozkładem światła, to co dopiero wsadzenie tam czegoś co jest zupełnie inne?! Każdy "test" potwierdza to samo... LED-y dają dużo więcej światła tuż przed autem co powoduje efekt ich doskonałej skuteczności oraz cechują się większym rozproszeniem co jest odbierane jako emisja większej ilości światła. A najśmieszniejsze to są te testy jutuberów... koleś włączy światła i pewną powagą skomentuje, że jest OK. Albo narysuje dwie kreski na kartce i uzyska dzięki temu potwierdzenie naukowe.

Jechałem ostatnio przez wahadełko. Pierwszy z oczekujących na przeciwnym pasie miał Fiata Pandę ze świecącymi wręcz na purpurowo światłami, podejrzewam ledowymi. Tak mi walił lewym reflektorem po oczach, że musiałem znacząco zwolnić i się skupić, żeby nie przejechać robotników pracujących na poboczu. Zapewne też nie narzeka, wręcz przeciwnie. Narzekają za to inni użytkownicy drogi - no ale najważniejsze, że EGR-a nie zaślepił, dzięki temu jest w porządku!

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Tak samo łamie prawo ten co montuje ledy ,jak i ten co wycina dpf ,czy zalslepia egr. Koniec,ktopka.

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Tak samo łamie prawo ten co montuje ledy ,jak i ten co wycina dpf ,czy zalslepia egr. Koniec,ktopka.
    Tylko ten pierwszy ponadto oślepia innych użytkowników drogi, narażając na niebezpieczeństwo siebie i innych.
    Co to za durna licytacja? Jak ktoś bije żonę dwa razy w tygodniu to uważa, że jest OK bo sąsiad bije cztery? Jeszcze bardziej podpada ktoś kto jedzie kradzionym autem albo wiezie 50 kg koksu w bagażniku + martwego dilera. Ale dopóki jego jazda nie wpływa negatywnie na moją - czy ogólnie bezpieczeństwo w ruchu drogowym, to sprawa jego wykroczeń czy przestępstw jest sprawą między nim, a organami ścigania. A o skutkach społecznych wycinania pogadać możemy w sytuacji, gdy wycięte DPF-y będą przynajmniej znaczącym powodem powstawania zanieczyszczeń powietrza (jak na razie pojazdy z wyciętym DPF mieszczą się w granicach normy emisji spalin). Kiedy ludzie przestaną w piecach palić śmieciami, jeździć zaniedbanymi rzęchami kopcącymi na kilometr, które nigdy ani DPF, ani EGR nie widziały, a producenci przestaną walić w konia i oszukiwać na normach emisji spalin. Jeśli kiedykolwiek wiedziesz do rowu przez fakt, ze zachłysnąłeś się spalinami nieodfiltrowanymi przez DPF, to przyznam ci rację, że jedno i drugie to to samo. Jeśli twój lekarz potwierdzi, że jesteś chory ze względu na wdychanie cząsteczek sadzy emitowanych przez diesle bez DPF - również przyznam, że szkodliwość społeczna jest taka sama. Ale póki co, to nielegalne przeróbki oświetlenia są problemem na drodze, a nie obecność czy brak filtra DPF. Więc nie szukaj usprawiedliwienia swoich zachowań faktem, że kierowca którego oślepiłeś na bank miał piracką wersję Automapy, bo jest to po prostu śmieszne.

Od września DPF montowany jest również obowiązkowo w autach z silnikami benzynowymi. Do tej pory nie truły, ale od września już te bez DPF truć będą.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Co ty pier... Bez dpf-u nie spełnia normy euro 4. Tak samo można pisać,ze ledy są dozwolone w USA ,Japonii czy Chinach. Tylko nie w UE. Trujesz innych i już.