owszem
---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:47 ----------
Szewi, znalazłem zagubiony post o GTLOL
owszem
---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:47 ----------
Szewi, znalazłem zagubiony post o GTLOL
Spoko - jak pisałem nie upieram się.
To też zależy co oceniasz wg. mnie - Byłem w obu, z tym, że RCW ponoć ostatnio zmienili. W każdym razie BC wydawało mi się dużo bardziej profesjonalne - nawierzchnia, bandy (zhamowywują, zamiast silnego uderzenia), i same karty. W RCW jak byłem to w kilku miejscach toru dociągało mnie do odcięcia przez co nie było wogóle frajdy, bo kart odpuszczał moc nieprzewidywalnie.
No i w BC fajne jest to, że jak skopiesz okrążenie, to za chwilę zaczyna się następne i można poprawiać błędy.
Ale jak pisalem, jak dla mnie to wszystko jedno - byleby się dobrze bawić![]()
AR 159 Sportwagon Q4 | 3.2 JTS 260KM | 2006r. - Bestia
Była:
AR 156 Sportwagon FL | 1.9 JTDm 140KM | 2003r. - Bella
Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
Nie zabijaj robaczka
Chłopaki, ustalcie konkrety odnośnie do kartów. Mam tylko pytanko porządkowe, czy chcecie to zrobić zamiast czwartkowego spotu czy oprócz?![]()
Moim skromnym zdaniem można by połączyć spot z kartami np. najpierw zebrać się w KEN, a później przejechać kolumną do RCW. Jest tam miejsce żeby usiąść i pogadać. No i dodatkowo w powietrzu unosi się zapach spalonej gumy i benzyny czyli to co tygryski lubią najbardziej![]()