ale silnik juz zgasiles jak robiles zdjecie czy nadal pracowal bo jak tak to temp.powinna byc caly czas 90 *C
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Czyli nie dość, że komputer na wskaźniku pokazuje bajki względem tego co jest w baku, to jeszcze te bajki są inne w pierwszej połowie skali wskaźnika i inne w drugiej![]()
Czarny_28
wskazania wskazówki, a faktyczna temp to dwie różne bajki;p
U mnie tylko na postoju potrafi pokazać 90C, a w jeździe nie przekracza ~70-75C. Lecz podłączony komputer pokazuje, że temp cały czas oscyluje między ~82/93C...czy to stoi/jedzie/toczy/pędzi/bóg wie co jeszcze. Termostat oczywiście nowy bo się sugerowałem opiniami różnych ludzi za co niestety darmo płaciłem
A na temat co nie co.
Spalanie w trasie...gdzie w Polsce większość tras wygląda tak: 2km >90km - 3km <50km i tak w kółko przez 250km -.- (dla objaśnienia napiszę słownie. Wyjeżdża się z miasta i mamy odcinek dwukilometrowy gdzie można jechać 90km...po przejechaniu 2km wyłania się miejscowość o szerokości/długości 3km gdzie można jechać 50km...następnie wyjeżdżamy z wiochy i znów odcinek 2km gdzie można pruć aż 90km i tak w kółko xD) wychodzi ok 5.5/6l
Miasto = krótkie odcinki = 7.5l (kiedyś pokazało 11l, ale to było ruszanie z "piskiem" opon z pod każdych świateł i pałowanie...niestety musiałem gdzieś szybko dojechać...straty w oponach/paliwie/silniku zeszły na dalszy plan)
Dziś tankowałem i wg kompa 7.3l przy dystrybutorze 7.6 jazda wokół komina, żadnej trasy nie było. Śr prędkość wg kompa to 47km/h na tym zbiorniku. Motor 2.4 200 konny
200 KM i to 159 i spaliła w 100% jeździe miejskiej 7,6 l/100, ehh...
Scorpio tocos masz nie tak jak u mnie zlapie 90* to trzyma nie wazne czy sie zatrzymam czy jade 40/50/100/200 km/h.Wymienilem termostat bo mi temp skakala i od tamtej pory trzyma na wskazniku oraz na kompie tez wskazuje tyle samo(moze + - 3*C bo chyba Wahler ma 87*C temp. otwarcia) wiec prosze Cie nie opowiadaj mi bajek skoro dla Ciebie jest to OK
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html