Strona 94 z 142 PierwszyPierwszy ... 4484858687888990919293949596979899100101102103104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1417

Temat: Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał IamICEman Zobacz post
    Powiem wam tak, boicie się chinczyka a zakładacie jeszcze gorsze badziewie jakim jest kormoran
    Tam jest lista na czym jeżdżę aktualnie (poza S.Drive), Chinoli nigdy nie miałem, kilka razy jeździłem na tym, w E270CDi na Nankangach i 159 1.8TBi Policyjną na tym szajsie co tam siedział- LingLong czy jakoś tam. W obu przypadkach byłem pod wrażeniem tego jak z tych aut uchodzi życie na tych laczkach.

A co do bieżnika to opony które podałem mają ponad te 6 mm gumy i ja na takim bieżniku robię spokojnie 40-50 tysięcy kilometrów do wymiany opon (Dunlopy maks 40), to teraz wytłumacz mi co mi z opon o połowę tańszych jak zrobię na nich 20 tysięcy, może 25 tysięcy kilometrów

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Mi chodzi tylko o to że najezdzacie na chinczyki A chwalicie kormorana b2 rikena b2 i taurasa b2. Bo to wszystko to samo. Jest chinczyk zły ,którego bym nie założył na lato (linlongi,zetexy,sunny i całą resztę kierunkowych opon) i są też dobre chińskie opony które są ciche i bardzo dobrze trzymają się drogi. Np membat,sailun... głównie opony asymetryczne. Trzeba wiedzieć co kupić i tyle.

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !

Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto

Domyślnie

Na chinczyku zrobisz tyle samo km co na klasie Premium. Mówię Ci to z przekonaniem. Testowałem dużo opon, i moim zdaniem nie warto przepłacać. Chyba że ktoś robi głównie trasy i jeździ po 180/200km/h (autostrady) powtarzam ,nie polecam taurusa,kormorana i rikena (grupa Michelin) jako Nowe mają 6mm.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

IamICEman a jak byś ocenił te dwie opony, która lepsza ? DAYTON D320 EVO / INFINITY ECOSIS

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

kylo - dla porównania w jednym aucie mam kormorany snowpro w drugim debice frigo - mimo, ze kormorany wieksze - to zdecydowanie wole frigo 2 i jestem mega zadowolony z niej - wiec idzie na zime do cromy tez frigo 2 na przyszła zime. [MENTION=37475]IamICEman[/MENTION] - nie wiem co sprzedajesz i jaki koncern dystrybuujesz - ale typowa gadka jaką słuchałem u 3 różnych sprzedawców przypadkiem 3 różnych koncernów (tylko, że każdy jechał na ten drugi koncern i trzeci), (żeby nie było jeden dystrybutor miał dokładnie zdanie takiej jak Ty, co ciekawe ten 2 ulice dalej zupełnie odwrotne).
    Może i nie mam się z czego cieszyć - nie wiem, wybór był prosty maks 200zł za sztukę, granica nie przekraczalna, DOT nie starszy jak połowa 2015 roku.
    W tej cenie byly 2 bieżniki kormorana runpro b3 i gamma b2, rikeny zetexy i nexeny nblue oraz daytony d320 evo
    + nexeny cp661 (które miałem na aucie, ale DOT 2014 więc odpadły)
    Złapać można było jeszcze Dębice presto i baruma braviusa - które złapały bardzo słabe opinie ostatnio.
    Dlatego poszedłem w full ekonomie - jak wystarczy na 30tyś km będę zadowolony - u mnie to obecnie będą 3 sezony (3x 10tys km) Znając życie nawet w połowie ich nie zdejmę - a do emeryckiej jazdy wystarczy - jak się będę mylił - napisze to tu z pewnością.
    Wracając do chińskich opon - miałem doświadczenie na avonach - jechało mi się tragicznie + linglang nie wiem jak to się nawet piszę - bylo jeszcze gorzej - dlatego dla mnie chińskie - to są dobre - zupki (chociaż strasznie niezdrowe)
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Porównanie letnich opon do zimówek to tez jakieś nieporozumienie.
    Dla mnie producenci powinni mieć zakaz sprzedaży szajsu- tu nie chodzi tylko o bezpieczeństwo samego kierownika ale też trzeba brać pod uwagę bezpieczeństwo innych Userów dróg.
    Takie jak Twoje złożenie- max 200 pln na oponę powoduję ze kupiłeś opony, które nadają się co najwyżej do jakiejś przyczepki - dołożyłbyś 100 pln na komplecie i miałbyś o wiele lepsze opony (np japońskie Falekn-y) no ale cóż... życzę bezpiecznej jazdy.
    Inna sprawa, że nie zwracam uwagi na większość testów bo jak wiadomo z ich rzetelnością bywa różnie.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

No to w takim razie na czym opierasz swoje doświadczenie ?
    Testy są be - czyli rozumiem cena jest wyznacznikiem jakości ?
    Continentale czy pirelli przejeżdżone przez Helmuta do kościoła - bo przecież Niemcy to taki katolicki kraj i oni jeżdżą tylko w niedziele do kościoła dlatego - wszystkie auta i części prosto z Niemiec to są tylko jeżdżone do kościoła przez emeryta (pewnie dlatego są tak przyjaźni imigrantom).
    Są zdeycdowanie lepsze mimo, że mają 4-6 lat ale zjechane 2-3 mm od nowości.
    Zawsze mnie śmieszy takie porównywanie - jak zadałem pytanie to jakoś nikt się w dyskusje nie włączył, ale żeby skrytykować zakup i straszyć od morderców - bo swoje życie i innych wyceniam na 200zł za sztukę to już jest cała banda.
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Po prostu swoją wiedzę i opieram na doświadczeniach własnych, rodziny i znajomych. Nie znam osoby, która kupując kormorana miałaby o nich dobrze zdanie- to jest szajs jakościowy- w większości letnich były problemy z wybrzuszeniami na bokach opon - pękał stalowy oplot, do tego po kilku tkm mega śliskie na mokrym- wiec przepraszam bardzo ale jakaś to wiedza chyba jest- nie uważasz?
    Co do innych producentów- miałem michały conti, Pirelli, Bridgestone Falken-y Barum Uniroyal etc
    Co istotne zwracaj uwagę na to co idzie na pierwszy montaż- widziałeś auto na kormoranach?
    ale jako ciekawostka - do pakietów S-Line w audi montowany jest..... falken - inna ciekawostka- produkcja made in japan. Ostatnio kupowaliśmy kumplowi ZE 914 do Audi A4 b7 205/55R16 -wyszło 947 pln/kpl z ubezpieczeniem od przebić i uszkodzeń na rok w cenie. moim zdaniem dobra cena jak za to co oferuje.
    W Bravo też siedziały te same tylko 225 40 R18- przez 2,5 sezonu naprawdę spoko i zero zużycia. Wcześniej były Potenzy RE05A i po ..25 tkm nadawały się do wymiany.
    Zgadzam się z Tobą w jednym owszem jak pisałeś na Twoje podgórskie zaśnieżone rejony Frigo to nr jeden i też bym je kupił. w innych warunkach opona tragiczna.
    W tym roku kupowałem nowe zimówki - padło na Conti ts 850 bo wcześniej 4 sezony miamłem TS 830 i był suuper - na początku zamówione były zachwalane Nokiany D4 ale po kilku km dziwnie wibrowały i wyły- oddałem- wszyscy zdziwienie- potem okazało się że Nokian ustawiał testy.

Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał carramba Zobacz post
    IamICEman a jak byś ocenił te dwie opony, która lepsza ? DAYTON D320 EVO / INFINITY ECOSIS
    Zdecydowanie Dayton.

Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto

Domyślnie

Mattom ja handluje wszystkimi markami. Nie należy do żadnej grupy. Handel na własną rękę i dostęp do wszystkich marek na świecie. I miałem do czynienia z oponami o których pisałem,dlatego odradzam. Kormoran na zime ma 7mm + . Natomiast letni z tym bieznikiem b2 6mm. Żal. Kupić nową oponę i mieć słabszą jak niejedna uzywka? :-P