Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Belfer wspomnial o identycznych warunkach wiec chyba tez trzeba kupic 2szt Giulii.

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    Giulia dla biznesu tez bedzie miala automat i ksenony?
    z oferty dla biznesu ( fleet edition) jaką mi przedstawiono u dealera bmw serii 3 nie miało ani ksenonów ani automatu. Były tylko ledy do jazdy dziennej i poważny motor 1499 cm2 i 136KM. Archaiczne zegary- cyferblaty w gratisie

Oferty biznesowej alfy nie znam,

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Seria 5 ma AT oraz ksenony, i chcac doposazyc Giulie do poziomu 5tki ceny beda porownywalne

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Seria 5 ma AT oraz ksenony, i chcac doposazyc Giulie do poziomu 5tki ceny beda porownywalne
    Dyskusja na ten temat nie ma sensu.
    Ja nigdy nie kupiłbym serii 5 w takim zestawieniu. Oglądałem tę wersję na żywo i dla mnie to bieda. W biedzie Giuli za ok. 145 tys. nie miałem wrażenia że kupuje kupe w pazłotku. Ale to tylko moje zdanie. Samo porównywanie 5 i giuli nie ma sensu. Zweryfikuj dokładnie listę wyposażenia porównywalnych cenowo modeli a różnice dostrzeżesz nawet bez kalkulatora.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Siedziales w podstawowej wersji Gulii, gdzie taka maja?

Porownuje ze swojej perspektywy gdzie AT jest kluczowa, do tego przesledzilem wersje wyposazenia Giulia, zakladam ze taka opcja bedzie dla biznesu. Dodajac do podsawowej Giulii (przy cenie 125tys) to co oferuje BMW w 5er czyli AT, Ksenony, czyjniki, felgi 17cali, musisz wydac porownywalne pieniadze.

Wiec nie bardzo wiem jaka roznice mam dostrzec?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Był tu wklejony link z opcjami Giulli. Taka prezentacja w PDF. Tam był dokładny opis opcji Biznes.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Siedziales w podstawowej wersji Gulii, gdzie taka maja?

Porownuje ze swojej perspektywy gdzie AT jest kluczowa, do tego przesledzilem wersje wyposazenia Giulia, zakladam ze taka opcja bedzie dla biznesu. Dodajac do podsawowej Giulii (przy cenie 125tys) to co oferuje BMW w 5er czyli AT, Ksenony, czyjniki, felgi 17cali, musisz wydac porownywalne pieniadze.

Wiec nie bardzo wiem jaka roznice mam dostrzec?
    Jak pisałem -> nie chcę już ciągnąć tego tematu bo i tak do niczego on nie prowadzi. Dla mnie istotne są inne tematy przy wyborze auta a dla Ciebie inne. Kropka.

Idąc tym tokiem myślenia / dywagacji (o porównywaniu aut z różnych segmentów) możemy dorzucić ,do kotła dyskusyjnego, np passata. za 150 tys. - będziesz miał auto pojemniejsze z automatem, lepiej wyposażone o lepszych osiągach od bmw seri 5. Tylko to do niczego nie prowadzi.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Olej555 Zobacz post
    o porównywaniu aut z różnych segmentów
    Porównywanie aut z różnych segmentów faktycznie nie ma sensu. Jednakże życie jest takie, że najczęściej mamy jakiś budżet i w ramach tego budżetu szuka się auta. I taki szukający ma w doopie segmenty, każdy ma jakieś swoje kryteria i nimi się kierując wybiera auto.
    Ot chociażby weźmy te BMW 3 za 100tys. Za tą samą kasę mamy szybki, dobrze wyposażony kompakt (ale nie premium) albo takie BMW. Ja bym takiej beemki w życiu nie kupił, bo silnik i wyposażenie są dla mnie ważniejsze od klasy auta. Ale przyjdzie Kowalski, który myśli odwrotnie
    Z punktu widzenia sprzedaży (niekoniecznie wizerunku marki) dobrze jest mieć ofertę również i dla takich Kowalskich.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Porównywanie aut z różnych segmentów faktycznie nie ma sensu. Jednakże życie jest takie, że najczęściej mamy jakiś budżet i w ramach tego budżetu szuka się auta. I taki szukający ma w doopie segmenty, każdy ma jakieś swoje kryteria i nimi się kierując wybiera auto.
    Ot chociażby weźmy te BMW 3 za 100tys. Za tą samą kasę mamy szybki, dobrze wyposażony kompakt (ale nie premium) albo takie BMW. Ja bym takiej beemki w życiu nie kupił, bo silnik i wyposażenie są dla mnie ważniejsze od klasy auta. Ale przyjdzie Kowalski, który myśli odwrotnie
    Z punktu widzenia sprzedaży (niekoniecznie wizerunku marki) dobrze jest mieć ofertę również i dla takich Kowalskich.
    Kowalski nie kupi 3er za 100k, bo musialby kupic 2 sztuki fe zeby mu wyszla ta cena. Podstawowa 3er dla kowalskiego zaczyna sie wyzej..
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

To nie jest tylko dyskusja o naszych preferncjach, ale rownniez o konkurencyjnosci Giulii i o tym jak sobie poradzi w swojej klasie, jak wczesniej pisalem dobrze wyposazonego BMW 3 cena zbliza sie do biednej 5tki, Alfa nie daje mozliwosci takiego wyboru i tutaj kilku kilentow moze stracic.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Nie porownuje modeli z roznych segmentow a jedynie ceny samochodow, i to co mozesz dostac za podobne pieniadze.
    Ostatnio edytowane przez adamku111 ; 12-08-2016 o 09:20