Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Przeciez na tym szkicu jest Giulia QV.. i nie jest to render tylko szkic, wiec wiernosci odwzorowania detali nie nalezy oczekiwac..
    Pitero widze swoim golym okiem ze to jest wariacja na temat QV, napisalem ze jest ciekawa i ze moze "czterodrzwiowe coupe" w AR byloby nieglupim rozwiazaniem, dosyc popularnym zreszta

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Przeciez na tym szkicu jest Giulia QV.. i nie jest to render tylko szkic, wiec wiernosci odwzorowania detali nie nalezy oczekiwac..
    Wiem, i jest komiksowo przerysowana i w ogóle. I właśnie taka mi się podoba.

Brera, tak, ok - też sporo z konceptu i trzeba przyznać że to ładne auto.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Już serio myślałem, że jesteś na etapie wyboru auta i zaraz zamówisz Mustanga (i fajnie, bo auto mi się też podoba
    A za chwilę piszesz:

Sorry, ale zatem i tak nie jesteś/nie byłeś targetem dla AR, więc żadna strata dla marki.

Za parę lat to będzie lifting Giulii, inne wersje, pojawi się SUV, może coś jeszcze.
    A może będzie jeszcze mocniejszy Abarth 124 Spider ze stajni AR? Jest wiele opcji.
    Skąd wiesz, że nie będziesz brał pod uwagę żadne Alfy?

Niestety dużo(?!) osób na forum pisze podobnie, jak to oni są zawiedzeni i nie kupią sobie Giulii... za 10 lat... używanej...
    A przecież auto ma się sprzedawać tu i teraz.

Trochę wyolbrzymiam, ale tak to właśnie widzę. Najwięcej narzekają ci, którzy i tak nie planują podobnego zakupu.
    Sugerujesz zamkniecie watku dla niezainteresowanych zakupem Giulii... wstep jedynie po wplacie zaliczki?

W takim ukladzie mielibysmy jednego uzytkownika tutaj piszacego...

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Już serio myślałem, że jesteś na etapie wyboru auta i zaraz zamówisz Mustanga (i fajnie, bo auto mi się też podoba
    A za chwilę piszesz:

Sorry, ale zatem i tak nie jesteś/nie byłeś targetem dla AR, więc żadna strata dla marki.

Za parę lat to będzie lifting Giulii, inne wersje, pojawi się SUV, może coś jeszcze.
    A może będzie jeszcze mocniejszy Abarth 124 Spider ze stajni AR? Jest wiele opcji.
    Skąd wiesz, że nie będziesz brał pod uwagę żadne Alfy?

Niestety dużo(?!) osób na forum pisze podobnie, jak to oni są zawiedzeni i nie kupią sobie Giulii... za 10 lat... używanej...
    A przecież auto ma się sprzedawać tu i teraz.

Trochę wyolbrzymiam, ale tak to właśnie widzę. Najwięcej narzekają ci, którzy i tak nie planują podobnego zakupu.
    Widzę, że zaglądanie do kieszeni nadal w modzie.
    Prawda jest taka że stosując tylko same kryteria zakupowe to pisałoby tu może 3 -4 osoby. Ile z tu piszących kupiło 159 jako nowe aut o w salonie 5, może 10%.
    Wątek jest po to żeby wymienić się poglądami co mi się podoba a co nie w oderwaniu od potencjalnego zakupu i wieszanie psów na KRS/Andersonie czy innej osobie uważającej że np BMW jest ładniejsze albo podobne jest naprawdę śmieszne.
    Pokazywałem kilku znajomym foty Giuli i jaka była reakcja oooo... podobne do BMW - przepraszam ale nie to ja wymyśliłem. Owszem My widzimy róznice smaczki stylistyczne etc ale dla przeciętnego człowieka auto jak każde inne.
    Ma ktoś inny pogląd oki- nie zamierzam nikogo przekonywać do swoich racji jak tu niektórzy usiłują zrobić to na siłę.
    Mnie tez tu przekonywano ze nie widziałem tego co widziałem ale cóż... taki folklor markowych for motoryzacyjnych jest taki że jak napiszesz coś nie tak to mało cię nie powieszą.
    Jak pisałem wyżej w przypadku Giulii dużo zalezy od koloru nadwozia i felg - to jest podstawa - bo niestety biała jest nijaka.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

w tym przedziale cenowym jest Q50-S(h), fajnie wyposażona A5ka, CLA 45AMG albo nawet za mniej A45AMG albo nowe V90 (nawet więcej koni choć też 2 litrowe). Nie wiem czy byłbym skłonny wejść w Giulie () za 250k. Ale za 180-200 w sensownym wyposażeniu 280KM z jakimś rabatem alfisti powiedzmy 12% - chyba tak (musiałbym się przejechać). Póki co w takim razie wejdę w Julke veloce, która i tak już jest zamówiona - jak zapałam z powrotem miłością do alfy to sceduję Mazdę 6 i wezmę tę 280 - może mi się przez 4 lata nie znudzi, bo na razie co poltora roku wraca temat wyboru kolejnego auta... :/ ciekawe czy jakies zostanie na dluzej

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Tylko ja tu widze wieksze podobienstwo, niz do rzeczonego bmw?
    Jednemu się podobają małe cycki a drugiemu duże, kwestia gustu. Bezsprzecznie jednak nowa Alfa ma za mało smaczków które powodowały by, że każdy od razu pozna - to alfa romeo. No po prostu równorzędna stylistycznie z BMW, Audi czy Jaguarem. A przód ma za mało wyrazu, nie widzę szans na sukces w kontynuacji tej linii przodu. Za mało wyrazu po prostu.

Kompletnie abstrahuję od ceny auta - to nie stanowi o tym, czy jest dobre technicznie, ładne czy daje przyjemność z jazdy.
    Jeśli chodzi o technikę, wygląda to dobrze choć nie jakoś bardzo nowocześnie, czego nie miała by konkurencja (a to jedna z cech Alf), przyjmnośc z jazdy ocenię dopiero po jeździe 2 litrową benzyną, dislem nie mam zamiaru psuć sobie smaku. Gdybym rozważał alfę z dieslem to równie dobrze mógłbym rozważać każde inne auto. No i ostatnia kwestia - wygląd - mnie osobiście brakuje detali, uważam że przód jest zbyt mało ciekawy choć cała sylwetka ładna. Ale efektu "wow" z zewnątrz zdecydowanie brak. W ogóle uważam, że jak na ceny jakie alfa zaserwowała i zaserwuje, Giulia "wygląda zbyt tanio". Na plus zdecydowanie wygląd wnętrza, choć do drobnych rzeczy można się czepiać.

Czy mógłbym mieć Giulię, to w ogóle nie ten wątek i nie temat to dyskusji między formumowiczami kogo na co stać albo na co chce a na co nie chce wydawać pieniądze. Czy chciałbym mieć Giulię - odpowiem jak się przejadę 2 litrową benzyną.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa-giulia-2016-23 kopia.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	127.7 KB
ID:	208057

- - - Updated - - -

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    naprawde poza dość feministyczną dyskusją o kolorach )) nie dacie rady oszacować z Waszego "smart guess" albo może z jakiś przecieków ceny Giulii 280KM?
    Jest to dla mnie temat dość ważki, bo mogę jeszcze się wstrzymać z veloce - bardzo byście mi pomogli sensowną odpowiedzią

Tyle ile odpowiednie BMW minus 5-10%. Satysfakcjonuje się ta odpowiedź?
    Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio156 ; 16-08-2016 o 12:45
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chojnice
    Auto
    159 i 75

Domyślnie

Nie idzie czytać tych waszych wypocin. Tak, 4 drzwiowy sedan wygląda podobnie jak 4 drzwiowy sedan innej marki. Dziwne nie? Ta z CH na dużych felgach jest idealna.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Jednemu się podobają małe cycki a drugiemu duże, kwestia gustu. Bezsprzecznie jednak nowa Alfa ma za mało smaczków które powodowały by, że każdy od razu pozna - to alfa romeo. No po prostu równorzędna stylistycznie z BMW, Audi czy Jaguarem. A przód ma za mało wyrazu, nie widzę szans na sukces w kontynuacji tej linii przodu. Za mało wyrazu po prostu.

Kompletnie abstrahuję od ceny auta - to nie stanowi o tym, czy jest dobre technicznie, ładne czy daje przyjemność z jazdy.
    Jeśli chodzi o technikę, wygląda to dobrze choć nie jakoś bardzo nowocześnie, czego nie miała by konkurencja (a to jedna z cech Alf), przyjmnośc z jazdy ocenię dopiero po jeździe 2 litrową benzyną, dislem nie mam zamiaru psuć sobie smaku. Gdybym rozważał alfę z dieslem to równie dobrze mógłbym rozważać każde inne auto. No i ostatnia kwestia - wygląd - mnie osobiście brakuje detali, uważam że przód jest zbyt mało ciekawy choć cała sylwetka ładna. Ale efektu "wow" z zewnątrz zdecydowanie brak. W ogóle uważam, że jak na ceny jakie alfa zaserwowała i zaserwuje, Giulia "wygląda zbyt tanio". Na plus zdecydowanie wygląd wnętrza, choć do drobnych rzeczy można się czepiać.

Czy mógłbym mieć Giulię, to w ogóle nie ten wątek i nie temat to dyskusji między formumowiczami kogo na co stać albo na co chce a na co nie chce wydawać pieniądze. Czy chciałbym mieć Giulię - odpowiem jak się przejadę 2 litrową benzyną.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa-giulia-2016-23 kopia.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	127.7 KB
ID:	208057

- - - Updated - - -

Tyle ile odpowiednie BMW minus 5-10%. Satysfakcjonuje się ta odpowiedź?
    Jakie to jest odpowiednie BMW dla giulii? 4ka czy 5ka? ile KM? możesz mi pomóc to gdzieś wypozycjonować?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Jakie to jest odpowiednie BMW dla giulii? 4ka czy 5ka?
    3.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Jakie to jest odpowiednie BMW dla giulii? 4ka czy 5ka? ile KM? możesz mi pomóc to gdzieś wypozycjonować?
    Jeśli turbobenzyny BMW to szukaj :

320i aut. ( 4 cyl.) 184 KM konkurent 200 konnej Giulii ceny od 164.075 zł wzwyż

330i aut . ( 4 cyl.) 252 KM konkurent 280 konnej Giulii ( jak się pojawi ) ceny od 170.575 zł wzwyż
    Ostatnio edytowane przez rafter ; 16-08-2016 o 14:33
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!