Strona 96 z 183 PierwszyPierwszy ... 468687888990919293949596979899100101102103104105106146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1826

Temat: Zaślepienie EGR

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Domino
    Mieszka w
    Dzietrzkowice |EWE XXXX|
    Auto
    AR 155 & AR Crosswagon

Domyślnie

Próbuj rozebrać, znajdź dość solidny wybijak, ustaw cewkę np. na imadle, jeden dobry strzał i trzpień wyskoczy. To, że kominek - pozostałą cześć zaworu EGR - jest okopcony to zupełnie naturalne. Jak zachowuje się trzpień, który porusza zaworami w części mechanicznej EGR, rusza się bez problemów?
    AR 155 1.7 TS '95 & AR 156 SW 1.9 16v JTD '03

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    dąbrowa górnicza
    Auto
    alfa romeo GT 1.9 jtd (2004)

Domyślnie

Cytat Napisał karlos47 Zobacz post
    Tak, okopcona. Podłączyłem cewkę, ale jej nie przykręciłem na miejsce i auto jeździ normalnie. Spróbuję ją jeszcze raz rozebrać, tylko muszę znaleźć odpowiedni bolec do wybijania, ponieważ to co miałem się powyginało. Może robię coś nie tak.
    czasem tak ciężko chodzi,że konieczne jest rozbicie twardym cienkim bolcem(miękkie mogą się gnąć)-wiem z doświadczenia..-potem wymosz wszystko w czymś mokrym(polecam płyn do karchera(żrący do mycia kanałów np.) i benzynę ekst..u mnie wystarczyło same moczenie i obstukiwanie trzpieniem w deseczkę aż się rozruszał choć trwało to z pół godz.(ale i tak odciołem go całkowicie przy okazji w pakiecie z hamownią) u kumpla znów nie obeszło się bez wiercenia i wybijaka.jednak polecam zaślepienie i odcięcie...pzd

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Domino Zobacz post
    Próbuj rozebrać, znajdź dość solidny wybijak, ustaw cewkę np. na imadle, jeden dobry strzał i trzpień wyskoczy. To, że kominek - pozostałą cześć zaworu EGR - jest okopcony to zupełnie naturalne. Jak zachowuje się trzpień, który porusza zaworami w części mechanicznej EGR, rusza się bez problemów?
    Część mechaniczna działa ok. problem mam tylko z cewką

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Do czyszczenia dobry jest płyn do czyszczenia gaźników.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Tak tłukłem w ten trzpień, że połamałem obudowę cewki - ten element z wywierconym otworem. Ale, za trzecim podejściem udało mi się wybić środek. Nie wiem czy to pomogło, ale wyszedł na ciepło, tzn. od razu po wykręceniu cewki z rozgrzanego silnika. Cylinder, który jest w środku był cały oblepiony sadzą i ma mocno skorodowaną powierzchnię. Oczyściłem wszystko najlepiej jak się dało, poskładałem do kupy i jak na razie pełen sukces. Dziękuję wszystkim za porady

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Potrzebuję pomocy. Chciałbym zamontować podkładkę EGR-u tylko mam problem z wyborem odpowiedniego produktu.
    Czy lepiej kupić taką -- > http://allegro.pl/o-zaslepka-egr-fia...218710895.html czyli taką, która już niby posiada konieczne uszczelki, czy taką gołą --> http://allegro.pl/zaslepka-egr-jtd-1...205172195.html a dodatkowo dokupić uszczelki osobno w ASO lub też na alledrogo ?

Zaślepkę potrzebuję do Alfy GT 1.9 JTD 150 KM.

Pozdrawiam,
    Adam

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Jak dobrze pamiętam, to to uszczelnienie w oryginale jest metalowe.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Podkładkę / uszczelke dławiącą do swojego kupowałem w ASO koszt chyba 18 - 19 zł i wygląda jak z pierwszego linku:

http://allegro.pl/o-zaslepka-egr-fia...218710895.html czyli blacha z uszczelką po dwóch stronach

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Huber
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 SW FL 1,9JTD 16V

Domyślnie

Powiedzcie, jaka jest przewaga programowego wycięcia EGRa ponad zaślepkę (tę z dziurkami)? Aktualnie mam założoną zaślepkę - jedną, tę prostokątną z dziurkami, ale rozważam całkowite wycięcie EGRa u @sdero - tak na wszelki wypadek, tylko co to w ogóle da jeśli jest już zaślepka? Naprostujcie proszę moje myślenie.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Qrvich Zobacz post
    Powiedzcie, jaka jest przewaga programowego wycięcia EGRa ponad zaślepkę (tę z dziurkami)? Aktualnie mam założoną zaślepkę - jedną, tę prostokątną z dziurkami, ale rozważam całkowite wycięcie EGRa u @sdero - tak na wszelki wypadek, tylko co to w ogóle da jeśli jest już zaślepka? Naprostujcie proszę moje myślenie.
    Jeśli wyłączysz w ECU zawór EGR, to będziesz mógł go całkowicie zaślepić i nie będzie zbierał Ci się syf w kolektorze ssącym.