Jeśli się wie od czego one są to rozsądek podpowiada co z tym zrobić. Problem leży w przekonaniu, tj... co fabryka dała niech użytkownik pozostawi. Ja też kiedyś byłem przekonany do pozostawienia klap i zostały bo wiedziałem lepiej jednak po czasie oski po regeneracji były na tyle wytarte że po 20 kkm puszczają lewe powietrze. Na tym forum znajdziesz od groma ludzi z dezaprobatą posiadania klap bo zapewne mieli z nimi problemy. Owszem można wymienić na nowy tylko poco skoro sprawdza się patent inny który niweluje raz na zawsze problem. Co do Egr to na tym forum znajdziesz równie podobne rozwiązanie i to znacznie tańsze gdzie w gratisie silnik oddycha czystym powietrzem. Dotyczy to także DPF kup nowy i bij piątkę z Greenpeace. Przecież też on po coś jest.. Można wszystko tylko to zależy ile kto ma kasy jesteś bogaty kupuj nowe i wymieniaj tak jak dała fabryka. Takie forum przedstawia zakres problemów i sprawdzone rozwiązania. Dla szlachty bogackich to forum jest nie potrzebne bo jadą do ASO i naprawiaja tam są spece od wymian czegokolwiek. Choć jak widać też się uczą i na rynek wypuścili blachę zaslepiajaca częściowo Egr, jako oryginalna cześć. Wyprogramowac nie mogą bo UE nie pozwala
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka