Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Świeżak Avatar MISSIEKS
    Mieszka w
    ZEBRZYDOWICE, WADOWICE
    Auto
    ALFA 159 SW 2.4 JTDM Q4 - jest, ALFA 156 SW FL 1.9 JTD 115 - była

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    dokładnie, dlatego napisałem "raczej jest niepolecany" bo niektórzy kupili i są zadowoleni
    No własnie, kilkanaście naszych Kolegów kupiło i są zadowoleni. Chodzi mi więc tylko o nieskreślanie Alfy tylko dlatego, że ktoś kiedyś miał po zakupie problemy (wątek z forum czytałem). Ja swojej Alfy szukałem długo, oglądnąłem wiele, i naprawdę wdziałem złych, "kręcących" sprzedawców, jak i naprawdę zajechane samochody, które sprzedawca uważał za "igiełki". Tak więc mam porównanie i mogę spokojnie powiedzieć, że w trakcie poszukiwań trafiłem do dwóch sprzedawców u których obsługa była wzorowa: DEFT p.Tomka w Krakowie i SuperAlfa p.Roberta w Częstochowie.
    Przy czym zaznaczam, że nie twierdzę, że u tych sprzedawców należy Alfy w ogóle nie sprawdzać.

Użytkownik Embrion
    Auto
    obecnie jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Raider Zobacz post
    Jutro planuje oględziny tego samochodu, ciekawe jak to vin-u się przedstawia sprawdzałeś może?
    Nie sprawdzałem, daj znać jak wrażenia po oględzinach ale mi ten przebieg nie pasuję widząc wnętrze.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Achaj Zobacz post
    W mojej opinii cena nieco przeszacowana 27,5k za 1.9 8V 2006 to dużo, żeby jeszcze był na full wypasie i miał te 150 koni. Przebieg jeżeli faktyczny, to na prawdę auto na długie lata jazdy bez stresu.
    W tej ofercie płacisz parę złotych więcej za to, że auto ma minimalny przebieg. Jeśli dokumenty z 2 lat z Belgii potwierdzają ten przebieg to jest duża szansa, że jest on prawdziwy. Tak to już na zachodzie jest, że ceni się tam auta z niskim przebiegiem. A nie to co u nas, rynek zepsuty do szpiku kości. Nawet potencjalni klienci.

Cytat Napisał mateo Zobacz post
    co znajduje się z prawej strony pod zderzakiem może ktoś podpowie, środek sugeruje wersję ti niestety zaniedbany
    Po prawej stronie pod zderzakiem jest filtr powietrza. Środek zaniedbany, ale pół dnia roboty i wyglądałby jak nowy. Gorsze auta są przywracane do dobrego stanu w środku. Pranie tapicerki + dobre środki do skóry zdziałają cuda. Jak masz warsztat to kupuj takie auto, jak nie to sporo ryzykujesz. Nie wiadomo czy po wstawieniu nowych wahaczy i zwrotnicy auto ruszy – czy nie są uszkodzone elementy przeniesienia napędu. Generalnie auto należy do kategorii samochodów "mechanik się poślizgnął jak wymieniał żarówkę", czyli lekko uszkodzone, z potencjałem na to, żeby ładnie jeździło. Prawda jest taka, że większość aut w Polsce miała co najmniej takie uszkodzenie. Druga większość ma przebiegi ponad 250 kkm. A mniejszość to auta takie jak przywołane powyżej – przebieg 90 kkm, import z Belgii, a klienci marudzą, że drogie.

Cytat Napisał prezusso Zobacz post
    Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Czyżby ktoś przełożył fotele od wersji przedliftowej? Bo to nie jest przecież tapicerka TI?
    Ale to przecież nie jest wersja TI
    Oczywiście to ni jest TI. Między wierszami chciałem napisać, że poliftowa skóra w TI ma przeszycia podobne do tych, które są w przedliftowych 159.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 23-04-2015 o 09:22

Użytkownik Rowerzysta Avatar Raider
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR Giulia Veloce Blu Misano, AR Spider 3.0 V6, AR 147 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał mateo Zobacz post
    Nie sprawdzałem, daj znać jak wrażenia po oględzinach ale mi ten przebieg nie pasuję widząc wnętrze.
    Najprościej chyba jak napisze szału nie ma.
    Duże koszty naprawy rocznik na szybach 2007, środek na żywo nie wygląda lepiej jak na zdjęciach . Więcej info na priv.
    Ostatnio edytowane przez Raider ; 23-04-2015 o 10:17

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Czyżby ktoś przełożył fotele od wersji przedliftowej? Bo to nie jest przecież tapicerka TI?
    ja mam taka skóre w swojej alfie z 2008r. rejestracja/dowód 2008 produkcja jakoś koniec 2007. przedlift.

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !

Użytkownik Embrion
    Auto
    159, 1.9 JTD 150km

Domyślnie

Panowie szybkie pytanie odnośnie winu. Jest ktoś w stanie sprawdzić nr: Zar93900007066045. Szukam Alfy już długo i natrafiłem na takie ogłoszenie:
    http://otomoto.pl/oferta/1-9-jtd-150...tml#00559d58ba
    Gościu bardzo wygadany, handlarzyna, ale miły! Cena wydaje mi się adekwatna do wyglądu i wyposażenia. Ktoś coś pomoże na szybko??? Bo chce jechać ją obejrzeć jutro rano ale nie wiem czy warto. P.S. do miejsca przeznaczenia mam 550 km!!!
    Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc!!!

Użytkownik Embrion
    Auto
    159, 1.9 JTD 150km

Domyślnie

Cytat Napisał kubar133 Zobacz post
    Panowie szybkie pytanie odnośnie winu. Jest ktoś w stanie sprawdzić nr: Zar93900007066045. Szukam Alfy już długo i natrafiłem na takie ogłoszenie:
    http://otomoto.pl/oferta/1-9-jtd-150...tml#00559d58ba
    Gościu bardzo wygadany, handlarzyna, ale miły! Cena wydaje mi się adekwatna do wyglądu i wyposażenia. Ktoś coś pomoże na szybko??? Bo chce jechać ją obejrzeć jutro rano ale nie wiem czy warto. P.S. do miejsca przeznaczenia mam 550 km!!!
    Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc!!!

Proszę POMÓŻCIE!!!! bo nie wiem co robić!!!!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Czołem,
    wybieram się w weekend na oględziny tych dwóch sztuk, jakieś uwagi wizualne ?

http://olx.pl/oferta/sprzedam-alfa-r...tml#b7c74c3a9a

http://otomoto.pl/oferta/alfa-159-2-...-ID6y3x4P.html

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

Panie nagle benzyny szukasz?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    159

Domyślnie

Witam
    Bardzo zainteresowała mnie ta Alfa
    http://otomoto.pl/oferta/oplacona-1-...tml#60f3111ddc
    ale km dużo i gdybym miał sie tam wybrać to tylko po to aby wrócic z tą 159
    Znajdzie się ktoś kto ma trochę czasu na ogledziny albo zna sprzedawce?