Strona 98 z 168 PierwszyPierwszy ... 48888990919293949596979899100101102103104105106107108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Alfa Romeo w ostatnich latach nie jest marką szczególnie wybitną, ale ma w sobie to "coś", co nas do siebie przyciąga.
    Ktoś kto szuka osiągów, oszczędnych silników czy małej utraty wartości, będzie od Alfy trzymał się z daleka. Z racjonalnego punktu widzenia zakup Alfy nie jest szczególnie rozsądny. Ale mam to gdzieś, skoro chcę jeździć Alfą, i właśnie w Alfie czuję się najlepiej!
    Tak było u mnie z Brerą, tak jest teraz z GT. Kupiłem te auta, bo bardzo chciałem je mieć, i kompletnie nie myślałem o tym, za ile je kiedyś sprzedam, że VW czy BMW ma lepsze osiągi, większy prestiż, itp. Tak już mam, że ja kupuję samochody w 100% pod siebie - liczy się tylko moja satysfakcja z posiadania auta. A tę satysfakcję na dzień dzisiejszy daje mi tylko Alfa, i nic na to nie poradzę

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał MdCyt Zobacz post
    Chciałem tylko powiedzieć, ze cena 40tys. nie jest adekwatna do brery, gdyż za podobna cena można mieć inna markę o wiele lepiej wyposażona, z lepszymi osiągami i jak dla mnie ładniejsza.
    W kwestii Brery i E92 to między nimi w cenach jest jakieś 10 tys różnicy licząc najtańsze egzemplarze. Porównanie raczej słabe.

Wracając do GT - jeśli ktoś chce egzemplarz, którego cena będzie rosła to GT 3.2 i sprawa załatwiona. Wyprodukowano tego mniej niż GTA - zarówno 147 jak i 156.

Użytkownik Rowerzysta Avatar mufas
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR GT jtd

Domyślnie

Każdy kupuje co chce.
    Jak mówiłem kolegom, że chcę kupić Alfe to się śmiali i mówili, żem jest głupi. A teraz ja się śmieję, że oni jeżdżą nudnymi fordami, peugeotami i innymi renault. Jakby mi zależało na małej utracie wartości to bym kupił toyotę auris albo inną hondę accord, ale czy to o to chodzi? Czy chodzi o to, żeby jeździć tym czymś się chce, w czym się dobrze czuje
    Przy okazji napiszę, że ostatnio się z kolegi śmiali jak dał 40kzł za bmw M5 z 1999r. A teraz każdy się ślini na widok tej fury.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT 2,0 JTS

Domyślnie

Akurat Fordy są super, wcale nie są nudne i mają przynajmniej prawdziwą podgrzewaną przednią szybę :-P ja jak dalej nie znajdę swojej Alfy to wrócę do sprawdzonego Forda ;-)

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał michalknw Zobacz post
    Szkoda :-( ale dzięki, czy mi się uda w końcu kupić moją GT
    Nie wiem, czy mówimy o tej samej, ale pojawiła się http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#bfbf5a4b5b i także o nią pytałem na regionalnym... Generalnie chciałęm się od gościa dowiedzieć, dlaczego remontował silnik, jak tam wymiany itd. Ale nie umiem z nim nawiązać kontaktu... Tą GT poszukuje już dość długo i kurde, gorsza zabawa jak z 147, tam przynajmniej było co ogladać, tutaj nawet nie umiem znaleźć czegoś do pooglądania ;d

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT 2,0 JTS

Domyślnie

Ja o tej myślałem http://allegro.pl/show_item.php?item...069#06506a422d

- - - Updated - - -

Byłem też już zdecydowany jechać 400 km ta zobaczyć http://allegro.pl/show_item.php?item...974#06506a422d
    I na początku rozmowy było aktualne, można przyjechać. Oczywiście nic nie wiadomo jak to w komisach tylko, że ma 79 tys przejechane a jak się spytałem czy ktoś ją był już oglądać jak poprzednio była wystawiona to nagle w piątek ktoś po nią przyjeżdża tylko kredyt załatwia

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Byłem też już zdecydowany jechać 400 km ta zobaczyć http://allegro.pl/show_item.php?item...974#06506a422d
    Po tą z:
    PEŁNA REGULACJA FOTELI Z POMPOWANIEM BOCZKÓW
    8x PODUSZKA POWIETRZNA
    fotochromatyczne szyby
    fotochromatyczne lusterka
    klimatyzowany podłokietnik przedni

79000 TYS PRZEBIEG, w opisie data produkcji i rejestracji 2005 ale dla wyszukiwarki (w parametrach) już 2006. I ten tytuł - PETARDA!!!... PERFEKCJA!
    Idealny przykład ogłoszenia komisowego, w którym sprzedawca napisze wszystko co kupujący chciałby przeczytać.

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Haha, masakra te ogłoszenia!

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Pierwsza na świecie GT ze skrzynią: "Automatyczna bezstopniowa CVT" ale z łopatkami jak w F1.

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    ja chce je mieć i tyle
    "Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec, muszę ją mieć..."

Lokaty zyskowne są nudne, prócz tego, że dają jakieś tam zabezpieczenie.

Już dawno doszedłem do wniosku, że wolę mieć wolny czas i raz do roku wyjazd do Włoch, niż zażynać się w pogoni za dudkami na koncie.