Witajcie!
czy ktoś mi pomoże w temacie skrzypienia tapicerki obu drzwi przednich!? krew mnie zalewa jak jadę po dziurkach a tu odgłosy jak z wozu drabiniastego. 156 TS 2.0.
Please !!!
Witajcie!
czy ktoś mi pomoże w temacie skrzypienia tapicerki obu drzwi przednich!? krew mnie zalewa jak jadę po dziurkach a tu odgłosy jak z wozu drabiniastego. 156 TS 2.0.
Please !!!
Mam to samo w 145 :< Do kompletu dochodzi jeszcze tylna klapa![]()
ten sam problem tylko ze w 1,8 TS. poza tym na niskim biegu przy strcie slychac swist z silnika;/ dramat;/
zdemontuj tapicerke, wspolpracujace krawedzie wyklej gabka do uszczeniania okien, ktora nastepnie postraktuj wd40 - i zmontuj wszystko. Wypraktykowalem na 3 autach
swist??? a to nie roleczka swista??? pasek osluchaj!
Nie wszystkie plastiki beda pasowalyjak sie je gabka uszczelnie po boku
Sprawdza się taśma silikonowa, lub zwykła samoprzylepna dwustronna.
Mi skrzypialy drzwi, ale dlatego bo jeden zatrzask nie byl wcisniety w dziurke...
Jak nie masz ochoty rozkrecac to mozesz sprobowac popsikac srodkiem ochronnym na plastiki - K2 Bono na przyklad. Jest tlusty i nie odparowuje, jak duzo go napsikasz to moze da rade
Jeszcze dokladnie go nie sprawdzilem, ale ostatnio spsikalem cale auto i przejechalem sie 3 razy po wiosce - nic poza wiszacymi kablami w prawych drzwiach nie halasowalo
A wczesniej to mialem plastikowe drum and bassy w calym aucie![]()
Ja psikalem i nic nie pomoglo :<
Popsikałem wd40 delikatnie w miejsca styku tapicerki i blachy - tam gdzie skrzypiało i narazie jest OK!!!
Pozdro!!! dla wszystkich
Witam
Wydaje mi się, że popsikanie wd40 to zły pomysł. Ja do takich rzeczy używam silikonu w spray'u. Jest bezbarwny nie brudzi no i nie uszkodzisz w ten sposób lakieru i tapicerki. To jest silikon, chyba dedykowany do psikania na uszczelki gumowe, żeby nie przymarzały, ale zastosowań jest wiele.
wal_kon