Witam, mam taki problem ze swoją alfą że przy zimnym silniku jest mała moc, nie potrafi wejść na normalne obroty, jest tak jakby zmulona, jak pochodzi jakieś 15 min i nagrzeje się do temperatury około 60 stopni to problem mija. Proszę o pomoc.
Witam, mam taki problem ze swoją alfą że przy zimnym silniku jest mała moc, nie potrafi wejść na normalne obroty, jest tak jakby zmulona, jak pochodzi jakieś 15 min i nagrzeje się do temperatury około 60 stopni to problem mija. Proszę o pomoc.
normalne obroty to według ciebie jakie??
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
deptam i daje maksymalnie od 3 do 3,5 tys obrotów i wchodzą wolno te obroty... tak jakby się dławił, p piskach opon mogę zapomnieć
- - - Updated - - -
czujnik temperatury - nie sądzę ponieważ wydaję mi się że pokazuje dobrze, chyba że są dwa?, może rzeczywiście świece ponieważ nie wymieniałem ich od początku jej posiadania, czyli od 5 lat z przebiegiem ponad 100 tyś - wstyd
- - - Updated - - -
mam jeszcze pytanie, czy to może być termostat? silnik ma małe obroty do temperatury około 58-60 stopni, później problem mija i wchodzi na normalne obroty, temperatura silnika po dłuższej jeździe dochodzi do 80 stopni...
- - - Updated - - -
nie świeci się lub nie mruga kontrolka z świec żarowych - na pewno to świece?
Sprawdź MES-em jaka temperaturę podaje czujnik temperatury powietrza na przepływomierzu. Zobacz jak jest temperatura cieczy.
A świece do chwili jak mają rezystancję w granicy widełek, to błędu nie będzie http://www.conmir.pl/?p=111
Termostat wygląda na... mający już swoje najlepsze lata za sobą. O ile w ogóle działa.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Sprawa załatwiona - po wymianie przepływomierza moc wróciła, okazało się jednak że temperatura wacha się pomiędzy 70 do max 80 stopni, diagnoza - termostat do wymiany. @sdero jesteś mistrz !!! DZIĘKI ZA PORADY
Za mistrzowskie porady klikaj podziękowanie za post i punkty reputacji![]()
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.