Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Brera 2,4 Oświęcim

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    PF 126p 1976 Giallo * Brera 2.4 JTDM Rosso Alfa * Giulietta QV 8C

Domyślnie Brera 2,4 Oświęcim

nie znalazłem nic nt tego samochodu: http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-C30726443.html

oglądałem ją osobiście i ma kilka wad: Skrzywioną prawą tylną felgę, pozostałe też przytarte, łyse opony, fotel kierowcy do wymiany, kilka odprysków lakieru, przedni emblemat do wymiany.

robione było:

nowy kolektor dolotowy, malowana maska, zderzak przedni, tylne błotniki, ponoć były wypiaskowane od kamieni wypadających spod przednich kół, wymieniana uszczelka kolektora wydechowego, 2 świece żarowe

wiem, że na pewno trzeba zrobić rozrząd/nie był robiony/

miałem wrażenie, że auto ma wielką turbo-dziurę w zakresie niskich obrotów, nie jeździłem wcześniej brerą i nie wiem, czy to normalne.

na co jeszcze zwrócić uwagę?

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał baksiu Zobacz post
    nie znalazłem nic nt tego samochodu: http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-C30726443.html

oglądałem ją osobiście i ma kilka wad: Skrzywioną prawą tylną felgę, pozostałe też przytarte, łyse opony, fotel kierowcy do wymiany, kilka odprysków lakieru, przedni emblemat do wymiany.
    robione było:
    nowy kolektor dolotowy, malowana maska, zderzak przedni, tylne błotniki, ponoć były wypiaskowane od kamieni wypadających spod przednich kół, wymieniana uszczelka kolektora wydechowego, 2 świece żarowe
    wiem, że na pewno trzeba zrobić rozrząd/nie był robiony/
    miałem wrażenie, że auto ma wielką turbo-dziurę w zakresie niskich obrotów, nie jeździłem wcześniej brerą i nie wiem, czy to normalne.
    na co jeszcze zwrócić uwagę?
    Zdrowa Brera 2.4 ciągnie od ok. 1600-1700 obrotów. EGR trzeba by sprawdzic, nie wiadomo, czy turbina nie jest po regeneracji (niekoniecznie dobrze wykonanej), nie wiadomo jak ustawiony rozrząd. Te rzeczy mają wpływ na zachowanie auta "od dołu".
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto

Domyślnie

sprawdzę na pewno EGR i DPF, rozrząd nie był ruszany, auto jest z polskiego salonu, 2 właściciel, więc mniej więcej jego historia serwisowa jest znana. Jeśli faktycznie do tych 1600rpm ma być mulasta, to ok, tak było, potem wyrywa do przodu. Powiedzcie proszę co jeszcze sprawdzić oprócz klasycznych błędów w komputerze, egr i dpf, geometrię?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    2.0

Domyślnie

Jeśli faktycznie nie była mocno z żadnej strony bita to cena mimu tych wad wydaje się przystępna, z drugiej strony wymienić fele, opony, zrobić rozrząd i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy by się znalazło i wyjdzie Ci pewnie około 38tyś. Na Twoim miejscu pojechał bym przed zakupem do ASO na tzw. przegląd przed zakupowy, będziesz miał wtedy jasność co i jak

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto

Domyślnie

okazji na rynku motoryzacyjnym nie ma, więc po zsumowaniu planowanych wydatków wyszło mi ok 40000zł nie licząc tych nieprzewidzianych, auto trochę łysawe, bez nawigacji i kilku bajerów, za to są xenony, podjadę do jakiegoś serwisu, nie wiem czy do ASO, bo tam może być przydrogo, wystarczy może Bosch?

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Chcesz kupić Brere, a już szukasz oszczednosci na przegladzie przedsprzedazowym ? Odpusc sobie kupno Brery...

Wyklepane Jezynka 9900 Bold
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto

Domyślnie

do aso trzeba kawał zasuwać, nie mam czasu na pierdoły, sprawdzimy co się da na miejscu, co do reszty zdam się na uczciwość właściciela. Zależy mi jeszcze na ewentualnych uwagach co do tego egzemplarza, co się wam nie podoba itd... co do oszczędności, to mam sporo drutu i kombinerki, ogarnę wszystko sam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Kolego jest to praktycznie najtańsza Brera... Ostrożność zalecana Te wady o których piszesz to takie o, ani poważne ani nic nie mówiące.

Z ceny już nie ma co zbijać ale ja bym do ASO będąc tak zdecydowanym jak Ty podjechał. Koszt max 350zł a będziesz spał spokojnie. Tym bardziej że auto z polskiego salonu i można chociaż sprawy robione w ASO ustalić.

Imo to 98tkm może mieć na liczniku jeśli ten byłby 5 cyfrowy i robił drugi lub trzeci przebieg
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto

Domyślnie

obserwuję allegro od miesięcy i ceny większości brer są zbyt wysokie, żeby ktokolwiek się nimi zainteresował, więc sobie wiszą. Tutaj facet chyba chce po prostu auto sprzedać i jest świadom jego mankamentów, na pewno pojadę na warsztat, przebieg jest w książce, postaram się go potwierdzić kompem, sprawdzę blachy miernikiem i obejrzymy podwozie, targować zawsze trzeba!

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    2.0

Domyślnie

To fakt, nie zawsze cena Brery oscylująca w granicach 30tyśiecy musi oznaczać że to złom składany z trzech... Czasami jeśli komuś bardzo zależy na czasie to spuszcza z ceny żeby jego oferta była bardziej atrakcyjna niż inne, także jedz do ASO sprawdz ją i daj znać co i jak na forum