Witam
odpaliłem AR 156 po 2 latach stania i mam problem z praca silnika przerywa na wolnych i podczas przyspieszania ( nie faluje tylko przerywa ) od czego zaczac ?
Witam
odpaliłem AR 156 po 2 latach stania i mam problem z praca silnika przerywa na wolnych i podczas przyspieszania ( nie faluje tylko przerywa ) od czego zaczac ?
kable, świecemoim zdaniem
na zimnym i na rozgrzanym tak samo?
od wymiany oleju i filtra. potem jak kolega kable ,świece
Powodów może być wiele, ale jeśli z iskrą jest OK to trzeba by sprawdzić cały układ paliwowy.
Zacząłbym od demontażu pompy paliwa i sprawdzenia co się dzieje w baku, bo po 2 latach może tam być niezłe bagienko.
A jakieś świeże paliwo wlałeś?? Czy na tym co było??
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
aku nowy , cewki pekniete byly az zywica ciekla wymieniłem na uzywki , kable wybrałem całe nie sparciałe i izolem w spreyu psiknałem , olej i filtr tez wymieniłem ale nadal ciezko pali na zimnym i przerywa![]()
Ukanioo, ja mam ten sam problem że przerywa na zimnym
cewki, kable, fajki, świece - nowe...
przynajmniej takie jest moje zdanie co do tego, wiem że wkład finansowy spory ale raczej robisz to raz a dobrze i wszycho gra.
W moim temacie masz od Syfona linka do fajek nowych w dobrej cenie, kable też tam jakieś wrzuciłem, a świece to wiadomo
jeżeli to porobisz to potem masz pewność że to już odpada do zrobienia...
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...zaplonowe.html
przynajmniej tak mi się wydaje, jeżeli źle myślę, to Koledzy (laika - mnie) szybko naprostują hihi
pzdr