Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Problem Selespeed :(

Użytkownik Rowerzysta Avatar Misiek145ts
    Mieszka w
    Wrocław/Oleśnica
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 155KM Azzurro Nuvola

Domyślnie Problem Selespeed :(

Dawno tu nie zaglądałem i od razu mam problem ze 147 2.0TS 2000r mianowicie nabyłem ja na zasadzie zamiany przelatałem jeden dzień i było ok a dziś podczas jazdy z prędkością 60km/h wyrzuciło mi jakby bieg i tylko się świecił na wyświetlaczu cały czas i nic nie dało się zrobić wogole skrzynia nie reagowała a jak zgasiłem auto to nie chciał odpalić tzn nawet rozrusznik jak by prąd nie dochodził ale nic nie przygasało żadne inne kontrolki błędów sie nie zapaliły dodam jeszcze ze przy tym tez na postoju coś zgrzytnęło co raz na wyłączonym silniku już po odlaczniu masy i podlaczniu dalej można bylo jechać ale po kilku km znów to samo na 5 zaczął migać na wyświetlaczu bieg i znów ta sama operacja i powrót do domu dodam ze chyba były właściciel wyciągnął akumulator bo jest jakiś mniejszy(jak mam zapalone auto włączone światła i radio i włączę awaryjne to lampka w podświetleniu środka auta przygasa) założony dodam ze rano normalnie odpala może być to wina akumulatora mniejszego?? po otwarciu drzwi przez jakieś 6-9 sekund słychać pompe pomoze ktos albo naprowadzi na trop co może byc z nia plyn z zbiorniczku na maxa??

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

A co więcej zrobiłeś /oprócz tego postu/?
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147

Cytat Napisał Misiek145ts Zobacz post
    Dawno tu nie zaglądałem i od razu mam problem ze 147 2.0TS 2000r mianowicie nabyłem ja na zasadzie zamiany przelatałem jeden dzień i było ok a dziś podczas jazdy z prędkością 60km/h wyrzuciło mi jakby bieg i tylko się świecił na wyświetlaczu cały czas i nic nie dało się zrobić wogole skrzynia nie reagowała a jak zgasiłem auto to nie chciał odpalić tzn nawet rozrusznik jak by prąd nie dochodził ale nic nie przygasało żadne inne kontrolki błędów sie nie zapaliły dodam jeszcze ze przy tym tez na postoju coś zgrzytnęło co raz na wyłączonym silniku już po odlaczniu masy i podlaczniu dalej można bylo jechać ale po kilku km znów to samo na 5 zaczął migać na wyświetlaczu bieg i znów ta sama operacja i powrót do domu dodam ze chyba były właściciel wyciągnął akumulator bo jest jakiś mniejszy(jak mam zapalone auto włączone światła i radio i włączę awaryjne to lampka w podświetleniu środka auta przygasa) założony dodam ze rano normalnie odpala może być to wina akumulatora mniejszego?? po otwarciu drzwi przez jakieś 6-9 sekund słychać pompe pomoze ktos albo naprowadzi na trop co może byc z nia plyn z zbiorniczku na maxa??
    Kolego,
    bez diagnostyki komputerowej najważniejszych parametrów nic nie będzie wiadomo.
    Układ jest dość skomplikowany i złożony z wielu elementów, a Twoje objawy mogą sugerować wiele różnych usterek.

W każdym bądź razie zapraszam do mnie do warsztatu, zapewne doprowadzimy selespeeda do porządku :-)

Mieszka w
    Wrocław/Oleśnica
    Auto

Domyślnie

akumulator dzis wymienilem na 64ah i dalej to samo gord a nie bywasz moze czasem we wroclawiu lub okolicach bo ja z braku czasu paraca (kierowca) mam zazwyczaj czas w niedziele tylko

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał Misiek145ts Zobacz post
    akumulator dzis wymienilem na 64ah i dalej to samo gord a nie bywasz moze czasem we wroclawiu lub okolicach bo ja z braku czasu paraca (kierowca) mam zazwyczaj czas w niedziele tylko
    We Wrocławiu nie bywam, a warsztat mam pod Poznaniem.
    Tyle, że w niedzielę nie pracuję :-)

Mieszka w
    Wrocław/Oleśnica
    Auto

Domyślnie

No i wlasnie problem mam ehh a moze byl by ktos z wroclawia lub okolic co wiadomo za jakiess duze piwo podlaczyl mi go pod kompa i zobaczyl co moze lezec jej na sercu ehh tyle w manuale mialem i moglem zostac

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Cześć, jak coś to mam kabel, FESa, i również selespeeda Więc jeśli jeszcze masz problem to możemy się zgadać na jakiś test etc. W okolicach legnickiej mi pasuje.

Mieszka w
    Wrocław/Oleśnica
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kakamistrz1990 Zobacz post
    Cześć, jak coś to mam kabel, FESa, i również selespeeda Więc jeśli jeszcze masz problem to możemy się zgadać na jakiś test etc. W okolicach legnickiej mi pasuje.
    wszystko wrocilo do normy dzieki kakamistrz1990 pomogl komp i regulacja wloszka chodzi idealnie temat do zamkniecia