Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: KUPNO ALFY ROMEO 166 MARZENIE !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lukas_kamienna166
    Mieszka w
    Gummersbach
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 150CV "DISTINCTIVE" 2002r ;-)

Domyślnie KUPNO ALFY ROMEO 166 MARZENIE !!!

WITAM UPRZEJMIE WSZYSTKICH ALFOHOLIKÓW NA FORUM.JESTEM TU NOWY I NOSZĘ SIĘ Z ZAMIAREM KUPNA NAJPIĘKNIEJSZEJ LIUMZYNY NA ŚWIECIA ALFY ROMEO 166.PROBLEM TKWI W TYM ŻE JUŻ OD 3 MIESIĘCY NIE MOGĘ ZNALEŚĆ DLA SIEBIE ODPOWIEDNIEGO EGZEMPLARZA,JAK NIE KOLOR TO BRAK ODPOWIEDNIEGO WYPOSAŻENIA,TO ROCZNIK NIE WŁAŚCIWY,TO WŁAŚCICIEL SIĘ ROZMYŚLIŁ,BRAK KLUCZYKA LUB KARD KODÓW.NIE SĄDZIŁEM ,ŻE KUPNO BELLI TO TAKA GEHENNA CO ROBIĆ KUPIĆ TO CO JEST DOSTĘPNE W OFERTACH CZY JESZCZE CZEKAĆ A MOŻE SIĘ TRAFI TA WYMARZONA .A MOŻE DRODZY ALFOHOLICY KTÓRYS Z WAS CHCIAŁBY ODDAĆ 166 W DOBRE RĘCE.
    CO ROBIĆ PORADZCIE ZA WSZYSTKIE POSTY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

superalfa

jedni chwalą inni są sceptyczni nastawieni. a sprawdzić zawsze możesz

a odnośnie Twojego pytania, czy czekać...
    generalnie zawsze lepiej poczekać na swoją księżniczkę niż brać byle kocmołucha :wink:
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

damian_kiszka
    Gość

Domyślnie

No i uważaj na handlarzy bo od nich często można dostać totalny wrak aczkolwiek TYLKO ładnie wyglądający. także polecam wizyte na jakiejs stacji diagnostycznej :-)

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lukas_kamienna166
    WITAM UPRZEJMIE WSZYSTKICH ALFOHOLIKÓW NA FORUM.
    My również witamy i prosimy o wyłączenie CapsLocka. Pisanie wielkimi literami oznacza krzyk.

Cytat Napisał prymie
    superalfa

No ja powiem, że auto tam właśnie kupiłem. Czy jestem zadowolony, to powiem za pół roku. Na miejscu możesz sprawdzić grubość lakieru. Sprzedawca ma swój miernik. Auta z SA są wg mnie godne uwagi i warto Częstochowę odwiedzić, aby przekonać się o tym na własne oczy. Blisko komisu jest ASO, w którym możesz sprawdzić samochód.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Moja jest na sprzedaż, więcej w dziale bazar, tel 694 482 289 wiecej info pod nr telefonu i zdjecia moge wysłać szczegółowe na maila. autko super zadbane. lub jeszcze pod ten nr 661 069 691 pozdrawiam, odezwij się... powiedz, że nr masz od Marcina to będzie wiadomo o kogo chodzi, że z forum kolega

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

lukas_kamienna166, również witam i proszę nie krzycz więcej ! Temat przesuwam do ogólnego

pitt24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał prymie
    superalfa

a odnośnie Twojego pytania, czy czekać...
    generalnie zawsze lepiej poczekać na swoją księżniczkę niż brać byle kocmołucha :wink:
    SUPERALFA mówię o tym sprzedawcy - "pan dywanik", wszystkie dywaniki do "superalf" sa nowe.Kazda skóra w w/w samochodach jest taka " jakby nikt na niej nie siedział".
    Sprawdzić oferte możesz, dla mnie te ceny troche z kosmosu...ale każdy robi jak uważa.
    Prawdą jest, ze auta wyglądają na zadbane ...

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pitt24
    Prawdą jest, ze auta wyglądają na zadbane ...
    Wizualnie są zadbane, mechanicznie zapewne różnie bywa (nigdy nie wiadomo co z autem robił poprzedni właściciel), ale nie znajdziesz tam Alfy ze stukającym zawieszeniem, połamanymi plastikami wnętrza, wystrzelonymi poduchami, kopcącym silnikiem itp. itd.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 2,4jtd 2002r

Domyślnie

Co do superalfy to racja nie ma jakiś tragedii. Ale na pewno skóra nie jest taka jakby nikt na niej nie siedział itp. Ja u nich kupiłem, panowie ładnie czarowali, ale dziś bym podszedł dużo bardziej ostrożnie i na pewno nie kupiłbym po ich cenach, gdyż są one za duże! Dziś traktuję ich jak innych sprzedawców z kategorii naprawiamy, szykujemy i sprzedajemy. Wiadomo, że jak ktoś kupuje 2,3,4 letnią alfę to taka musi nieźle wyglądać i generalnie jest w 95% w dobrym stanie, w przypadku 6-cio i więcej latka różnie już to bywa. Mam kolegę który kupuje 3-4 letnie alfy (generalnie z salonów FIAT i AR) i sprzedaje je później po 2-3 latach, wymienia tylko sprawy ekspolatacyjne i nic mu się nie psuje.

Jeżeli będziesz już kupować, to targuj w dół za każdy feler jaki znajdziesz. Np. samochód ma jeden kluczyk - nie daj się nabrać, że łatwo można dorobić - możesz zapłacić za nowy nawet 1000 zł.

Pamiętaj także, że generalnie sprzedawcy podają zaniżone ceny części do wymiany, a jeszcze trzeba znaleźć dobrego mechanika.

ViP Rowerzysta Avatar Papamek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 1.8TS 2000, Bianco Polare

Domyślnie

>lukas_kamienna166
    Jaki silnik wymarzyłeś do swojej AR 166?
    Pozdrawiam, Paweł
    AR Gtv 1.8TS 2000 Bianco Polare
    AR Giulietta QV 2012 Ghiaccio Bianco