witam. od pewnego podczas ruchu np przy sieganiu pasow itp zaczal skrzypiec mi fotel.. co z tym zrobic? ma ktos jakies rozwiazanie? nie mam skory tylko welur
witam. od pewnego podczas ruchu np przy sieganiu pasow itp zaczal skrzypiec mi fotel.. co z tym zrobic? ma ktos jakies rozwiazanie? nie mam skory tylko welur
Która część fotela skrzypi? Oparcie? Szyny?
nie operacie ale siedzenie (poddupie) z lewej strony fotela
U mnie tez jest podobnie
nikt nic nie wie na ten temat ? w sensie czy da sie cos z tym zrobic ? bo to wkurzajace jest![]()
W sumie ciężko coś poradzićOdkręć fotel i zobacz czy od dołu idzie dojść do tego co skrzypi. Jak nie da rady to by trzeba tapicerkę zdjąć.
U mnie też tak jest. Patrzyłem na to, ale szczerze mówiąc nie znam się na tym co tam może skrzypieć, więc tylko pogłaśniam radio.
Ostatnio edytowane przez Endrjiu ; 27-11-2013 o 16:23
Skrzypieć może albo sprężyna albo źle przymocowany/ułamany kawałek metalu. Ewentualnie jakiś kawałek gumy. Nie wiem która z wyżej wymienionych rzeczy może dotyczyć fotela bo nie miałem potrzeby rozbierać swojego. Nie zmienia to faktu że bez odkręcenia się nie obejdzie
Najczęściej jest to sprężyna w łączeniu siedziska i oparcia albo to takie łożysko. Też nie mogłem sobie z tym poradzić, aż w końcu przycisnąłem mocno kawałek fotela (tam gdzie widać ten mechanizm) i spryskałem WD 40 obficie i przestało skrzypieć.