Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa GT uszkodzony przód-czy warto?

ddww
    Gość

Domyślnie Alfa GT uszkodzony przód-czy warto?

Witam forumowiczów.
    Przymierzam się do zakupu Alfy Romeo. Przez przypadek trafiłem na to ogłoszenie: http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-1-8t...C30827212.html
    Z tego co mi wiadomo, uszkodzona jest chłodnica. Zresztą widać to na zdjęciach. Nie widzę natomiast belki wzmacniającej. Według sprzedawcy należy wymienić cały komplet chłodnic oraz oczywiście uszkodzone elementy karoserii. Reszta ponoć zdrowa.
    Przed obejrzeniem samochodu chciałbym doradzić się Was ze względu na większe doświadczenie. Według mnie jeżeli chłodnica została naruszona tak samo jak i belka wzmacniająca to zapewne uszkodzenie poszło dalej w związku z czym mogła zostać naruszona reszta konstrukcji.
    Czy istnieje szansa, że naprawa faktycznie obejmie tylko to, co wymienił sprzedawca? Na co zwrócić uwagę, czy w ogóle warto zwracać uwagę?
    Jeżeli chodzi o wyżej wymienione części, to oczywiście zdaję sobie sprawę z ich ceny.
    Będę wdzięczny za wszelką pomoc i porady w odniesieniu do tego ogłoszenia.
    Pozdrawiam!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Daj sobie spokoj z ta alfa. Jeżeli uszkodzenia bylyby rzeczywiście takie drobne (czyli chlodnica) to handlarz sam by wymienil i zaraz sprzedal jako nowka sztuka niesmigana). Pomijam fakt ze Proszowice to zaglebie handlarzy. Jeżeli masz kappe to w Proszowicach czy tez okolicach jest jeden handlarz który specjalizuje się w Lanciach. Poszukaj na Lancia Klubie kontaktuJeżeli to od niego to spytaj się ile by kosztowalo doprowadzenie auta do sensownego stanu. Na mój laicki oglad do zrobienia jest więcej niż tylko chłodnica plus elementy karoserii

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Ja bym jej tak od razu nie skreślał, przynajmniej bez oględzin. Cena z pewnością przynajmniej do małej negocjacji i przy relatywnie niewielkim nakładzie można mieć fajny samochód. Myślę że trzeba by ją obejrzeć i na chłodno skalkulować czy się opłaca i jak bardzo się opłaca.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Hmm, osłona kolektora tak jakby była pogięta/prostowana. Całego przodu nie ma a poduszki są? Jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt, że ktoś wbił się nią w coś powyżej linii zderzaka.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Gość sprawdza praktycznie same rozbitki i tak je sprzedaje.

Znajomi byli oglądać u niego A3 ale nic z ceny nie chciał zejść. Ale generalnie mówili że ma parę fajnie rozbitych aut takich do zrobienia żeby się opłacało, był z nimi blacharz.
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Kiedyś widziałem podobnie uderzone auto, w którym pękł blok w okolicy mocowania do poduszek. Więc warto bardzo dokładnie takie auto obejrzeć. Kupujący się zorientował dopiero po poskładaniu całego auta, niestety bez wymiany bloku silnika się nie obyło. Bez blacharza do takiego auta nawet nie podchodź. Inna sprawa, że GT 1.8 to jest mało chodliwy towar.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Mogę mieć GT 1.8 z gazem po małym pożarze komory (czy raczej nadpaleniu). Tak małym, że po zamknięciu klapy przedniej kompletnie nic nie widać. Do ogarnięcia tylko mechanika i elektryka silnika. Zdecydowanie mniej pracy niż tu.
    Cena nieco wyższa, ale też produkt budżetowy, czyli taki, jakiego szukasz.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

Kolego tak na szybko:
    Maska 900zł
    Kompletny zderzak z kratkami i scudetto koło 1500zł
    Błotnik 800zł (na zdjęciu wydaje się ze tylko jeden)
    Lampy w granicach 400 zł x2
    Kierunki w zderzak przedni koło 150 zł
    Nadkole 350zł (serio tylko kosztuje kawałek szmaty)
    Masz na starcie koło 4500 zł do tego malowanie 3 elementów jakieś 750zł.
    Do tego trzeba doliczyć że ktoś musi Ci to poskładać i żyć nadzieją że nic nie wyjdzie w praniu.