Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Nabicie klimy

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Garlica Murowana/Kraków
    Auto
    Alfa 164 2.0 v6TB

Domyślnie Nabicie klimy

Witam. wie ktos moze gdzie w krakowie mozna solidnie i tanio nabic klime??

E.T.
    Gość

Domyślnie

tanio to pewno wszędzie o tej porze roku Ja na wiosnę nabijałem w alfaserwis.com.pl u p.Żyły - ceny ma spoko, robi to dodatkowo oprócz napraw, od tego roku zaczął. Aczkolwiek chyba miał coś z maszyną, bo po wymianie chłodnicy klimy pokazywała nieszczelnośc, mimo iż było małe prawdopodobieństwo wycieku gdzie indziej. Do tej pory klima działa. Jeśli więc tylko nabicie to polecam.

Jeśli masz jakieś większe problemy- sprężarka, zawór itp to polecam też firmę Swift na ul. Ostatniej. Tam po jakimś czasie pojechałem na sprawdzenie ciśnien i panowie znają się na klimie, od dawna to robią. Tam dowiedziałem sie dużo ciekawych rzeczy, m.in że moja sprężarka "ciągnie jak odkurzacz"

Bazyl, a w jakim kolorze masz no tę bellę ??

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Ja u swoich się dowiedziałem, że klima u mnie w aucie bierze tyle czynnika co autobus. (1.2kg)
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

selius
    Gość

Domyślnie

Ja wczoraj naprawilem swoja klime tylko ze w okolicach wawy. Pekl mi glowny przewod od kompresora do chlodnicy, wymienili mi przewod, nabili klime gazem i byla tak podlaczona ok godziny aby sprawdzic czy zegary wykarza nieszczelnosc, wzystko bylo ok wiec nabili mi ja freonem razem z olejem itd... stala tak maszyna jeszcze pol godziny aby sprawdzic nieszczelnosc i wyszlo ze mam klime jakby dopiero wyjechala z serwisu tak powiedzial mi moj mechanik bo maszyna wydrukowala taki swistek i tam bylo wszystko napisane co i jak... Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Garlica Murowana/Kraków
    Auto
    Alfa 164 2.0 v6TB

Domyślnie

No juz sie balem ze w zlym dziale umiescilem ten temat i ze nikt nie odpisze. Narazie to i tak jeszcze nie mam do czego nabijac bo nie mam chlodnicy ale juz jest kupiona i czekam tylko na przesylke Chcialem sie zorientowac gdzie warto jechac zeby to dobrze zrobili i nie zdarli ze mnie skory.
    Cytat Napisał E.T.
    Bazyl, a w jakim kolorze masz no tę bellę ??
    Ciemno zielona, a co?

E.T.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bazyl121
    Ciemno zielona, a co?
    I pewno dużo "7" w rejestracji ? Jak tak to mijaliśmy się kiedyś na przełączce na osiedlu albertyńskim, niestety spieszyłem się. Tak się właśnie zatanawiałem kiedy tu zawitasz, bo w kraku to 164 na palcach jednej ręki można chyba policzyć.
    Jak co to polecam PW, coby tu nie ciągnąć wątku lokalnego