Witam. wie ktos moze gdzie w krakowie mozna solidnie i tanio nabic klime??
Witam. wie ktos moze gdzie w krakowie mozna solidnie i tanio nabic klime??
tanio to pewno wszędzie o tej porze rokuJa na wiosnę nabijałem w alfaserwis.com.pl u p.Żyły - ceny ma spoko, robi to dodatkowo oprócz napraw, od tego roku zaczął. Aczkolwiek chyba miał coś z maszyną, bo po wymianie chłodnicy klimy pokazywała nieszczelnośc, mimo iż było małe prawdopodobieństwo wycieku gdzie indziej. Do tej pory klima działa. Jeśli więc tylko nabicie to polecam.
Jeśli masz jakieś większe problemy- sprężarka, zawór itp to polecam też firmę Swift na ul. Ostatniej. Tam po jakimś czasie pojechałem na sprawdzenie ciśnien i panowie znają się na klimie, od dawna to robią. Tam dowiedziałem sie dużo ciekawych rzeczy, m.in że moja sprężarka "ciągnie jak odkurzacz"
Bazyl, a w jakim kolorze masz no tę bellę ??
Ja u swoich się dowiedziałem, że klima u mnie w aucie bierze tyle czynnika co autobus. (1.2kg)
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Ja wczoraj naprawilem swoja klime tylko ze w okolicach wawy. Pekl mi glowny przewod od kompresora do chlodnicy, wymienili mi przewod, nabili klime gazem i byla tak podlaczona ok godziny aby sprawdzic czy zegary wykarza nieszczelnosc, wzystko bylo ok wiec nabili mi ja freonem razem z olejem itd... stala tak maszyna jeszcze pol godziny aby sprawdzic nieszczelnosc i wyszlo ze mam klime jakby dopiero wyjechala z serwisutak powiedzial mi moj mechanik bo maszyna wydrukowala taki swistek i tam bylo wszystko napisane co i jak... Pozdrawiam
![]()
No juz sie balem ze w zlym dziale umiescilem ten temat i ze nikt nie odpisze. Narazie to i tak jeszcze nie mam do czego nabijac bo nie mam chlodnicyale juz jest kupiona i czekam tylko na przesylke
Chcialem sie zorientowac gdzie warto jechac zeby to dobrze zrobili i nie zdarli ze mnie skory.
Ciemno zielona, a co?Napisał E.T.
![]()
I pewno dużo "7" w rejestracji ? Jak tak to mijaliśmy się kiedyś na przełączce na osiedlu albertyńskim, niestety spieszyłem się. Tak się właśnie zatanawiałem kiedy tu zawitasz, bo w kraku to 164 na palcach jednej ręki można chyba policzyć.Napisał Bazyl121
Jak co to polecam PW, coby tu nie ciągnąć wątku lokalnego![]()