Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Termostat

DARO-RT
    Gość

Domyślnie Termostat

Padł mi i cały czas jeżdżę na zimnym silniku tylko na postoju temp się podnosi, a jak tylko ruszę spada do 50'C

Gdzie mogę kupić termostat do V6 TB i ile kosztuje :?:

Czy musze kupować całość z obudową czy mogę kupić same jego wnętrzności i wymienić :?: Ktoś już zmieniał i ma jakiś namiar :?:

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Co do tego gdzie i za ile mozesz kupic to ci nie powiem . Jednak co do tego czy mozesz wymienić jego wnętrznosci - nie. Termostat jest całoscia i musisz go kupic z obudową.
    AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Możesz zapytać w sklepie idbj ul. Źródlana 43, ja i Tomek w sumie zaopatrujemy się tylko tam, a jak byś szukał fachowca żeby Ci wymienił to uzytkownik maciek_czer może ci pomóc, to jest strona jego warsztatu: http://www.mca.up.pl/
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

DARO-RT
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał FlaY
    Termostat jest całoscia
    No to kiszka już wszystko jasne :-/

Cytat Napisał QBA
    Możesz zapytać w sklepie idbj ul. Źródlana 43
    Z całą pewnością tak zrobię ;-) dzięki za info ...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Z tego co wiem są problemy żeby dostać termostat do TB, czytałem że ktoś dostał w Intercarsie, może spróbuj tam.

irkii
    Gość

Domyślnie

hej
    z tego co wiem to rodzina silników V6 posiada dużą część podzespołów takich samych.
    jak wygląda u Ciebie ten termostat? - z tego co wiem to jest on w postaci "kolanka "np:
    http://autosklep24.pl/product_info.p...acturers_id/35
    poprawcie mnie jeśli się mylę.

Jeżeli i w Twoim przypadku (a zakładam że tak) wygląda on podobnie jak na tym zdjęciu toda się to dość prosto zreperować, bez konieczności wymiany na nowy. Wystarczy termometr do 110st. i wiertło 6 mm. - Temat był na forum, ja już jeżdżę już od 8 miesięcy i temperatura jest 100% taka jaka ma być (sprawdzałem na alfadiagu).

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

zapytajcie kolegę phantom 71 ma sklep i doradzi. Tanio.

DARO-RT
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał irkii
    jak wygląda u Ciebie ten termostat? - z tego co wiem to jest on w postaci "kolanka "
    Tak tyle że u mnie to kolanko które jest na zdjęciu nie jest proste a zakrzywione pod kątem 90' ... proste są dostępne na alledrogo.pl ale nie wiem czy będę mógł go zainstalować u siebie. jakie są zakresy temp. otwarcia termostatu w V6 TB :?:

irkii
    Gość

Domyślnie

słuchaj
    każdy silnik pracuje przu ok. 90 st.
    sądzisz że dla każdego jednego auta robią termostat o parametrach tylko dla niego?
    z tego co piszesz to jest on w kształcie litery U czy L bo nie rozimiem Twojego opisu :?

pytanie czy da się z niego wypiąć element roboczy (termobimetal). Masz zdjęcie jak wygląda?

DARO-RT
    Gość

Domyślnie

Termostat, patrząc na niego z góry jest w kształcie litery "L" a podstawa jest z trzema otworami na śruby :-)

Zastanawiam się czy ten co jest na allegro z prostą rurką będzie pasował, rozstawem śrub :?: