Witam szukalem tematu ale znales nie moge . Wczoraj zapalilo mi sie na wyswietlaczu kompa pokladowego check active a pozniej maximum oil level zapalam auto i wszystko jest ok komunikat znika co to moze byc ?
Witam szukalem tematu ale znales nie moge . Wczoraj zapalilo mi sie na wyswietlaczu kompa pokladowego check active a pozniej maximum oil level zapalam auto i wszystko jest ok komunikat znika co to moze byc ?
A co mówi instrukcja obsługi?
Instrukcja obsługi mówi że po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR komp rozpoczyna procedurę sprawdzania i zapala się check active i między innymi sprawdza poziom oleju i pokazuje jego stan na wyświetlaczu LENIU![]()
a dokładniej Maksymalny poziom oleju silnikowego.... Wystarczyło wpisac hasło w google![]()
przyznam ze ze mnie len ale powiec mi czemu wczesniej tak nie pisalo tylko od dwoch dni tak sie pokazuje ,, czy to kwestia tego ze sie bawilem ustawieniami ?
musiało się pokazywać tylko nie zwróciłeś uwagi. Czeck active zapala się zawsze po każdym uruchomieniu silnika
Oleju czasem nie dolewałeś? Albo sam poziom oleju się podniósł. Sprawdź co pokazuje bagnet i czy czasem płynu chłodniczego nie ubywa. Wyświetlacz najpierw pokazuje ile jest oleju w silniku, a jak nalane na ful to oznajmia to takim właśnie komunikatem.
sprawdzalem poziom oleju ale nie dolewalem bo bylo ok ,, wczesniej tego nie bylo dal bym sobie reke uciac