Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: 156 2,4 20v

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie 156 2,4 20v

Zna ktoś tego sprzedawcę i jego Alfy? Zaciekawiły mnie bo są w dobrym stanie, a nie orientuję się czy cena jest wysoka czy raczej niska (wydaje mi się, że niska w stosunku do wyposażenia).
    Raczej kręcone liczniki, to widać na pierwszy rzut oka, kwestia jak bardzo.

http://fanaut.otomoto.pl/alfa-romeo-...C31343991.html
    VIN - http://pewneauta.jalbum.net/156%20%2...s/PB202696.JPG

http://fanaut.otomoto.pl/alfa-romeo-...C31216475.html
    VIN - http://pewneauta.jalbum.net/2004%20T...s/P7202611.JPG
    Da się jakoś dokładniej sprawdzić VIN? Bo wchodzę na tą stronę http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE# i nic konkretnego się nie dowiaduję :C
    Ostatnio edytowane przez Johny3 ; 08-01-2014 o 23:15

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Romeo 159 2.4, 1,9

Domyślnie

hej

Miałem jechać do tego gościa w tym tygodniu obczaić i ewentualnie kupić takie szare kombi w jasnych skórach 2.4 20V , ale się sprzedało przed moim przyjazdem. Generalnie z gadki nawet spoko. Mówi że na te wymiany co robi ma jakieś "kwity" . Bez mojego pytania także wspomniał że coś tam podmalował i może wysłać zdjęcia jak to wyglądało przed naprawą . Więc pierwsze wrażenie nawet w miarę. Kiedyś czytałem tu na forum o Nim. Pisał koleś co kupił u niego 156 . Miny nie było. nawet był zadowolony i polecał.

Co do tego auta coś przesłałeś to fajne połączenie kolorystyczne. Chodzi mi o tego sedana. Przebieg jak na 2004 r baardzo niski. Zadzwoń i zapytaj czy zrobi zapis na fakturze co do tego przebiegu zawsze to jakaś ( w teorii ) większa pewność.
    Z tej strony fitaclub eper co podałeś to tylko rozkodujesz rok produkcji i wersję wyposażenia. Reszta tylko w ASO

Jak to z każdym autem trzeba jechać i zobaczyć na żywo
    Ostatnio edytowane przez Transamgta ; 09-01-2014 o 09:03

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie

No racja, jeszcze nie będę kupował, ale się orientuję w sprzedawcach.
    Sam myślę, że gościu będzie uczciwy, tyle zdjęć i wgl. A przebieg prawdopodobny, ale raczej nie w Niemczech

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 01'

Domyślnie

Zapytaj skąd jest auto, bo raczej nie z Niemiec (brak naklejek na przedniej szybie). Jeśli Włochy to podmalowanie całego samochodu będzie raczej standardem. Jeśli beneluks to przebieg spokojnie razy dwa. O wyższej akcyzie na ten silnik pewnie wiesz.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Romeo 159 2.4, 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał mietkienogi Zobacz post
    Zapytaj skąd jest auto, bo raczej nie z Niemiec (brak naklejek na przedniej szybie). Jeśli Włochy to podmalowanie całego samochodu będzie raczej standardem. Jeśli beneluks to przebieg spokojnie razy dwa. O wyższej akcyzie na ten silnik pewnie wiesz.
    W ogłoszeniu jest napisane kraj pochodzenia: Niemcy
    No i po blachach widać

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

To są auta od Pana który wcześniej pracował/współpracował w komisie SuperAlfa. Ten TI był już wałkowany nie raz na forum.... Poszukaj moich mostów, bo nie dawno komuś podawałem link do tematu z opisem tego TI... będzie pewnie ok 10-14 strony na forum Kupić nie kupić. Jest w tytule tematu napisane że chodzi o TI z Częstochowy.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 01'

Domyślnie

A to przepraszam skoro napisane to musi być prawda, w końcu na polskim handlarzu jak na Zawiszy...
    Podpytaj mimo to, bo połowa aut "zniemiec" na allegro, była tam tylko przejazdem. Blachy prawdopodobnie wyklejane.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie

Znalazłem ten temat, w google, ale mówiąc szczerze tylko mnie zdezorientował.
    Anfel wrzuca na sprzedawcę od razu na wejściu i potem wychodzi tak na prawdę, że dziwnie zachowywał się on, a sprzedawca z kolei przedstawił sprawę jasno i rzeczowo.
    Jeżeli ta Alfa faktycznie jest taka jak opisał sprzedawca to myślę, że do min jej nie można zaliczyć.
    Na dzień dobry trzeba liczyć oczywiście standard serwisowy + te tarcze (nawiercane to 400 zł), a wahacze to moim zdaniem dopiero jak zaczną być słyszalne - ot tak to się nie opłaca.
    W zasadzie jedyny znak zapytania to ten silnik i to co mogło tam się stać i na ile to miało wpływ na ten silnik, bo jak to tylko usterka wizualna (i tak przykryta pokrywą) to nie ma sensu się przejmować.

Dobrze, że jeszcze nie kupuję bo chyba nie spałbym po nocach szukając tej jedynej Alfy Przynajmniej wiem, że za ok 17-18 tys. dostanę fajny model po lifcie z 2004 i silnikiem 2,4 20V. Za rok pewnie jeszcze spadną w dół jak to Alfy - stety i niestety, zależy czy sprzedajemy czy kupujemy

Uprawnienia