Witam
Ktoś niedawno odpisał mi na forum słowa "komputer prawdę ci powie" ... niestety nie dokońca ...
Właśnie przyjechałem od lokalnego szamana który ma warsztat - komputer - i co nieco robi w elektryce. Niestety i on nie jest ALFAomegą i mam problem.
Od początku:
AR 156 2.5 V6 24V rok 1998.
Błedy silnika ( a było ich kilka ) sprawdził i wykasował - po wykasowaniu pogazował mi go trochę i parametry wg niego są w normie - ale niestety - kontrolka od przegrzania silnika jak ariowała tak wariuje - a potrafi się palić nawet gdy po całej nocy postoju rano uruchamiam silnik, nie jest to standart ale pali się często, dodam iż termostat był wymieniany i jeżeli chodzi o temperaturę płynu chłodzącego parametry są ok a i wiatraki włączają sie prawidłowo.
Propozycja speca - zlokalizować i wymienić czujnik - CO WY NA TO??
Drugi problem to tak jak w temacie "Błąd wewnętrzny centralki AIR BAG" i tu szaman rozłożył ręce. Były błędy o zwarciach i zasilaniu ale te się wykasowały a ten jeden - NIE DO USUNIĘCIA -wiem że podobne tematy były wałkowane i ktoś napisze o opcji szukaj ale zapytam.
Utracił SOFT, Połączenia, Brak poduszek, czy centralka do wymiany?? dodam że auto kupiłem ze świecącą kontrolką a były właściciel tłumaczył sie koniecznością wymiany akumulatora podając przyczynę czerwonej lampki na konsoli.
Co zrobić z tym błędem - może jest jakiś warsztat w okolicach Żyrardowa ( taka dziura pomiędzy Łodzią a Warszawą - bliżej Warszawy)
Wdzięczny za każdą sugestię
Niedawno zarażony POL ALFA