Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Oferty Alfa Romeo 159 1.8 140

Użytkownik Embrion
    Auto
    mondeo III

Post Oferty Alfa Romeo 159 1.8 140

Witam jestem nowy na tym forum i nie widzę swoich tematów jeśli się powtarzają to przepraszam .
    Właśnie sprzedałem Mondeo III lpg które bez większych usterek służyło 5 lat .

Teraz zastanawiam się nad 159 1.8 140 , bo lubię benzyniaki i za jakiś czas może, choć nie koniecznie ją zagazuję.

Większość straszy mnie zawieszeniem mówiąc: w,,w 159 wszystko działa dobrze ale zawieszenie to majątek"

Chciałem zapytać na co zwrócić uwagę przy zakupie samochodu z tym silnikiem ?

Oglądałem ten egzemplarz http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-f-a...C31400349.html

miał lakierowaną maskę (klapę) i jedne drzwi. Czy przebieg w tym silniku 180 tyś jest duży (mondkiem zrobiłem 270 tyś).
    Ile na początek kosztowało by mnie przygotowanie rozrząd itd?

Zastanawiałem się jeszcze nad tym egzemplarzem http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C31812670.html

Tylko trochę mały przebieg jak na 2008 r., aha oba są sprowadzone z Grecji

Użytkownik Embrion
    Auto
    mondeo III

Domyślnie

Podpowie mi ktoś ?

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Użytkownik Embrion
    Auto
    mondeo III

Domyślnie

Specjalnie podałem ogłoszenia, bo może ktoś miał z tymi firmami do czynienia ?

Chciałem wiedzieć jak oceniane są te ogłoszenia.

Czy często są sprowadzane Alfy z Grecji?

To, że jestem na tym forum po raz pierwszy miałem nadzieję,że ktoś poda przynajmniej link, a nie napisze ,,czytaj....."

a konkretna odpowiedź co sprawdzić i jak ocenia się ten silnik i co sprawdzić chyba nie jest wielkim wysiłkiem ???
    ale to też zależy od osoby...

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

co do przebiegu to zawsze spytaj sie czy na fakture ci go wpiszą)zawsze pewniej jak takja bym brał tą czerwonąmało ich jest140 koni niby mało na 159,co do silnika rorząd to max 1000jesli to podobna konstrukcja jak dawny 1.8 w 156,no chyba ze wariator do wymiany to wiecejale jesli przebieg prawdziwy to pewnie dobry,A Co do zawieszenia to 2 tys przednie tak czytałem)czyli nie majątek jesli chcesz wydac koło 28
    Ostatnio edytowane przez szkodnik ; 20-01-2014 o 13:36

Użytkownik Embrion
    Auto
    mondeo III

Domyślnie

Cytat Napisał szkodnik Zobacz post
    co do przebiegu to zawsze spytaj sie czy na fakture ci go wpiszą)zawsze pewniej jak takja bym brał tą czerwonąmało ich jest140 koni niby mało na 159,co do silnika rorząd to max 1000jesli to podobna konstrukcja jak dawny 1.8 w 156,no chyba ze wariator do wymiany to wiecejale jesli przebieg prawdziwy to pewnie dobry,A Co do zawieszenia to 2 tys przednie tak czytałem)czyli nie majątek jesli chcesz wydac koło 28

Dziękuję bardzo za podpowiedż.

Czy może ktoś kupował u nich samochód ?

Proszę jeszcze o jakieś rady co do sprawdzenia samochodu, bo do serwisu jest za daleko i nie chcą jechać ...

Użytkownik Świeżak Avatar sztandar
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

Nie polecam oglądałem u nich Mito, przez telefon w ogóle nie chcą rozmawiać, ani o cenie, ani o samochodzie, zbywają, że igła, wsiadasz jedziesz itd ... już na miejscu okazuje się, że jednak nie taka igiełka, ceny zawyżone, w przebiegi ciężko uwierzyć, ale wiadomo to nie do udowodnienia więc nie mnie oceniać. Jak nie chcą jechać do ASO to sprawa wiadoma ... odpuścić.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

w linku ,ktory ci podalem jest wszystko co powinno cie zainteresowac , ale napisac podajcie mi na tacy jest duzo latwiej !

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

W przeciągu ostatnich 3-4 miesięcy były prezentowane tutaj inne oferty tych komisów ale nikt nie napisał, że coś u nich kupił. Raczej samochody z kręconymi licznikami (patrz wytarcie kierownicy w pierwszym linku) lub kierownica z dołu mocno wytarta jak na 100kkm (drugi link - czerwona).
    Nawet pokuszę się o stwierdzenie, że ktoś ostrzegał przed jednym z tych komisów (chyba chodziło o 147). Nie wiem przed którym bo one chyba są blisko siebie - koło 'zakopianki'.

Dodatkowo w czerwonej tylna klapa jakby niedomknięta - w bordowej widać, że może być równo. Za to zdjęcia bordowej strasznie słabe jak na komis sprzedający 'pewne' auta.

Użytkownik Embrion
    Auto
    mondeo III

Domyślnie

Cytat Napisał ap2 Zobacz post
    W przeciągu ostatnich 3-4 miesięcy były prezentowane tutaj inne oferty tych komisów ale nikt nie napisał, że coś u nich kupił. Raczej samochody z kręconymi licznikami (patrz wytarcie kierownicy w pierwszym linku) lub kierownica z dołu mocno wytarta jak na 100kkm (drugi link - czerwona).
    Nawet pokuszę się o stwierdzenie, że ktoś ostrzegał przed jednym z tych komisów (chyba chodziło o 147). Nie wiem przed którym bo one chyba są blisko siebie - koło 'zakopianki'.

Dodatkowo w czerwonej tylna klapa jakby niedomknięta - w bordowej widać, że może być równo. Za to zdjęcia bordowej strasznie słabe jak na komis sprzedający 'pewne' auta.

Bardzo dziękuję za informację, nie znam Alfy jak Mondeo III i pewnie bym dał się naciąć . Dzięki