Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Szum w konsoli centralnej

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie Szum w konsoli centralnej

Panowie pozwolę sobie założyć nowy temat jako że nic nie znalazłem na forum. Szumi mi (jakby silnik zamykania klapki powietrza z zewnątrz) w konsoli środkowej. Po przekręceniu kluczyka pomimo że pokrętło nawiewu jest na OFF czy 0 jakby pracował przez cały czas. Jest tak odkąd kupiłem Gkę, teraz zimowe wieczory więc kminię co to może być. Jeśli ktoś miał podobną przypadłość będę wdzięczny za podpowiedź. A może to tak ma być????

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Oktan
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Gtv TS 2.0 r'96

Domyślnie

U mnie szumi w konsoli środkowej ... wentylator w tylnej ściance radia (moje mha taki wyświetlacz i pewnie mocno się grzeje stąd wentylator).

Wysłane z HTC One

Użytkownik Świeżak Avatar Mirinda41
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm /Alfa Romeo 147 FL 1.9 jtd/GTV 2.0 tspark. 96r.

Domyślnie

Spróbuj odlaczyc zasilanie do wiatraka od nadmuchu, moze to to U mnie szumialo jak mialem urwana klapke od zamykania obiegu, wtedy silniczek caly czas chodzil...

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał ArekD Zobacz post
    Panowie pozwolę sobie założyć nowy temat jako że nic nie znalazłem na forum. Szumi mi (jakby silnik zamykania klapki powietrza z zewnątrz) w konsoli środkowej. Po przekręceniu kluczyka pomimo że pokrętło nawiewu jest na OFF czy 0 jakby pracował przez cały czas. Jest tak odkąd kupiłem Gkę, teraz zimowe wieczory więc kminię co to może być. Jeśli ktoś miał podobną przypadłość będę wdzięczny za podpowiedź. A może to tak ma być????
    U mnie jest tak, że nawet jeśli środkowe pokrętło jest na off, ale pokrętło temperatury jest na środku skali lub po zimniejszej stronie, po przekręceniu kluczyka sama włącza się klima i szumi, mimo że wyłączając zapłon była wyłączona. Więc może u Ciebie też po prostu klima się automatycznie włącza?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

po co mam odłączać wiatrak on nie pracuje na OFF i 0. słychać tak jakby maleńki silniczek non stop. a no i to chyba jednak nie klima bo uruchamia się ją z palca...Jak się dostać do cięgna otwierającego obieg powietrza?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wedżi
    Mieszka w
    Włocławek
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Może to głupie, ale... może słyszysz alternator? Bo on tak buczy, przynajmniej u mnie go słychać na zapłonie.
    24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
    09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
    21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
    13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

no tak jak mówisz bo na zgaszonym silniku ..... alternator... co może buczeć w altku.. chyba nic. chyba że regulator napięcia ale to niemożliwe. Tak czy inaczej dzięki za sugestie. Jak się dostać do tej dźwigni Panowie. Ustaliłem już że to na bank na okrągło chodzi silniczek regulujący recylkulacje powietrza (zasysanego z zewnątrz lub w obiegu zamkniętym)

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

sprawdz jeszcze czy jest różnica przy przełączniu z off na 0 lub ustawiając pokrętło między nimi bo z tego co mi się wydaje to na którymś z tych położeń wentylator zawsze lekko pracuje

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Cytat Napisał ArekD Zobacz post
    Kolego, jeśli AR po lifcie to po włączeniu zapłonu uruchamia się mały wiatraczek czujnika temp. na tablicy - gdy jest brudny zaczyna chodzić coraz głośniej.
    Przypadłość tą znają wszyscy posiadacze AR156, AR166 itd.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

na 0 i na off tak samo pracuje. Model przed liftem ale coś w tym musi być. nie wiem czy to silnik wentylatora robi na ćwierć gwizdka czy może to inny napęd np. od domykania klapki regulującej recylkulacje powietrza.Dziękuję za zainteresowanie koledzy.
    Ostatnio edytowane przez ArekD ; 23-01-2014 o 18:18