Witam od wczoraj mam dziwny problem z alfa podczas gdy gasze samochód to automatycznie otwiera mi się bagażnik. I nie wiem czym to jest spowodowane. Centralny działa ,pilot działa.,guzik w schowku działa.
Witam od wczoraj mam dziwny problem z alfa podczas gdy gasze samochód to automatycznie otwiera mi się bagażnik. I nie wiem czym to jest spowodowane. Centralny działa ,pilot działa.,guzik w schowku działa.
Może być uszkodzony mikrowłącznik znajdujacy sie w zamku tylnej klapy lub wiazka uszkodzona- jakies zwarcie sie robi itp. A lampka w bagazniku Ci sie zapala jak jest otwarty bagaznik czy nie? Ja bym ta wiazke obejrzal czy kabelki nie sa poprzerywane na poczatek. Ewentualnie odpial bym kostke od centralnego z zamka poki tego nie namierzysz zeby nie latac i nie zamykac co chwile klapy.
[C
Kolego jeśli masz drugi kluczyk to sprawdź czy dzieje się to samo. Stawiam tezę, że masz już zmęczony mikrostyk otwierania bagażnika w kluczyku i pobudzasz go przypadkowo podczas gaszenia auta. Przy odpalonym silniku tego nie zauważasz, bo nie da się otworzyć bagażnika z kluczyka.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
O to Chodzi ze mam jeden kluczyk i nie mam jak sprawdzić
A trochę obycia z miernikiem i śrubokrętami masz ? Jeśli tak, to kluczyk na pół i trzeba skontrolować jego zawartość.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Ja obstawiłbym uszkodzoną wiązkę która wchodzi do tylnej klapy. Ostatnio naprawiałem u siebie bo była uszkodzona i podczas łączenia kabli zamek od klapy pstrykał.
Witam. Zauważyłem ze nie dzieje się to tylko podczas gaszenia ale raz na jakiś czas nawet gdy otwieram zamek z pilota. Szkoda ze nie mam drugiego kluczyka. Bo ten rozebralem i wygląda ok
wiazke oglądałeś?
[C