Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: 159 3.2 SW czarna, na klubowych ramkach w Warszawie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Arrow 159 3.2 SW czarna, na klubowych ramkach w Warszawie

Nie jestem pewny, czy to dobry dział, ale...

W celach edukacyjnych oglądam też ogłoszenia 159 i rzuciło mi się ogłoszenie z Warszawy jak niżej:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-spo...C32079904.html
    W skrócie: czarna 159 SW, 3.2 V6, 2006, przebieg ok. 75 kkm, VIN: ZAR93900007040639

Samochód ewidentnie ma nasze klubowe ramki. I teraz tak - wiem, że każdy może sobie takie zrobić, kupić itd, ale... może jednak to jest samochód od kogoś z forum? Przeglądałem dział z ogłoszeniami, szukałem po VINie i nic nie znalazłem.

To co, poznajemy?

PS: Co ciekawe - w tle na jednym ze zdjęć zalega też niebieska Brera...
    PPS: Tanieje w oczach - jeszcze wczoraj 41500, już 39900. Niedługo będzie mogła brać udział w konkursie na najtańszą 159.
    Ostatnio edytowane przez MiLykie ; 16-02-2014 o 13:44

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Nie jestem pewnie ale może być to Alfa jar.w

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Masz dobre oko i pamięć. Faktycznie tak wygląda, wszystko się zgadza. Może poza faktem, że wylądowała w komisie, a nie na forum.
    Dzięki!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Może właścicielowi się spieszyło i musiał szybko spieniężyć, może stan techniczny jest taki a nie inny i dlatego nie wylądowała na forum najpierw. A może po prostu jakiś handlarz zakupił ramki co by auto mogło udawać forumowe. Scenariuszy jest wiele a cena 40k za 3.2 v6 z 2006 roku to żadna atrakcja, bo nie każdy ma kapitał żeby później się z Tomkiem Twardowskim zaprzyjaźnić
    Poza tym kojarzę to ogłoszenie od dłuższego czasu i chyba cena była ciut wyższa wczesniej

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Tak, wiem. Zarówno to, że ramki może każdy mieć, jak i z czym się wiąże 3.2. Wątek bardziej w duchu "urzekła mnie twoja historia".

40k za dobrą 3.2, zarejestrowaną w PL, z takim przebiegiem (załóżmy chwilowo, że realny) to moim zdaniem całkiem znośna cena. Z Rzeszy trudno by było coś dużo lepszego/taniej ściągnąć. Ale co ciekawe w ogłoszeniu - nie jest nawet zaznaczone, że bezwypadkowa, więc - obstawiam - dzwon. Może jar.w nią przydzwonił, ubezpieczyciel zabrał samochód, handlarz kupił, wyklepał, zdjął z szafy 100 kkm i teraz sprzedaje.

W każdym razie - z ciekawości napisałem do jar.w, może coś interesującego wypłynie.

Nie kojarzysz mniej więcej jak długo to ogłoszenie wisi? Bardziej miesiąc czy miesiące? Sądząc z fotek to nawet jeszcze przed atakiem zimy zrobione, więc jest od min. miesiąca. Inna sprawa, że 159 w benzynie nie schodzą jak świeże bułeczki.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Tak, wiem. Zarówno to, że ramki może każdy mieć, jak i z czym się wiąże 3.2. Wątek bardziej w duchu "urzekła mnie twoja historia".

40k za dobrą 3.2, zarejestrowaną w PL, z takim przebiegiem (załóżmy chwilowo, że realny) to moim zdaniem całkiem znośna cena. Z Rzeszy trudno by było coś dużo lepszego/taniej ściągnąć. Ale co ciekawe w ogłoszeniu - nie jest nawet zaznaczone, że bezwypadkowa, więc - obstawiam - dzwon. Może jar.w nią przydzwonił, ubezpieczyciel zabrał samochód, handlarz kupił, wyklepał, zdjął z szafy 100 kkm i teraz sprzedaje.

W każdym razie - z ciekawości napisałem do jar.w, może coś interesującego wypłynie.

Nie kojarzysz mniej więcej jak długo to ogłoszenie wisi? Bardziej miesiąc czy miesiące? Sądząc z fotek to nawet jeszcze przed atakiem zimy zrobione, więc jest od min. miesiąca. Inna sprawa, że 159 w benzynie nie schodzą jak świeże bułeczki.
    kojarzę październik/listopad 2013 bo wtedy miałem przeboje z 1.9 jts, cena była jakies 43-45 k ale mogę się mylic. Ale miejsce kojarze bo było w Piasecznie. Jeżeli Cie to interesuje to procedurę znasz przeciez :
    dzwonisz do gościa, jak mily i nie sciemnia za bardzo to sprawdzasz po vin, jak VIN uwiarygodni przebieg jako tako
    to jedziesz na wizje lokalna,
    jak na wizji lokalnej nie wyszlo ze mina, i wlasciciel komisu nie oponuje na wizyte w ASO
    to jedziesz do Twardowskiego, za 350 zl będziesz wiedział wszystko

co do ceny sprzedawal ktoś kiedyś tutaj 159 3.2 jts w wersji full wypas z rocznika na pewno młodszego niż 2006 i chciał tez za nia 40k a to było nie więcej jak 8 miesięcy temu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar marcin5
    Mieszka w
    WWA
    Auto
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-q4-sportwagon-salon-pl-C30605088.html

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Nie jestem pewny, czy to dobry dział, ale...

W celach edukacyjnych oglądam też ogłoszenia 159 i rzuciło mi się ogłoszenie z Warszawy jak niżej:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-spo...C32079904.html
    W skrócie: czarna 159 SW, 3.2 V6, 2006, przebieg ok. 75 kkm, VIN: ZAR93900007040639

Samochód ewidentnie ma nasze klubowe ramki. I teraz tak - wiem, że każdy może sobie takie zrobić, kupić itd, ale... może jednak to jest samochód od kogoś z forum? Przeglądałem dział z ogłoszeniami, szukałem po VINie i nic nie znalazłem.

To co, poznajemy?

PS: Co ciekawe - w tle na jednym ze zdjęć zalega też niebieska Brera...
    PPS: Tanieje w oczach - jeszcze wczoraj 41500, już 39900. Niedługo będzie mogła brać udział w konkursie na najtańszą 159.
    drodzy, to mój samochód. zapraszam do zadawania pytań, najchętniej na priv.
    historię auta macie opisaną na:
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...otychczas.html

ostatnio bardzo rzadko bywam na forum, a samochodu nie wstawialem w dzial ogloszen bo nie mam uprawnien (za malo postow).