Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: [159] sedan 2.4 Q-tronic Łodź

Użytkownik Świeżak Avatar mroku
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 Berlina 2.4jtd

Domyślnie [159] sedan 2.4 Q-tronic Łodź

Co sądzicie o tej Alfie? Może ktoś już ją oglądał? Warto pakować się w Q-tronic przy przebiegu 200kkm? Niby odpada problem sprzęgła i dwumasy a skrzynie Asin są uznawane za dosyć dobre ale i tak mam obawy. Z Krakowa mam niezły kawałek drogi, ogłoszenie wisi już jakiś czas. Dodatkowo podejrzana jest propozycja zamiany na inne auto o podobnej wartości.
    LINK: http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#9d1d6c892c

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Było już o niej w tym dziale , poszukaj ... Ktoś ją chyba oglądał , ale nie jestem pewien .
    Pozdr.

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

a jak z Krakowa jestes niezaglądałes jakie alfy ma Tomek krk ??

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 Berlina 2.4jtd

Domyślnie

Cytat Napisał szkodnik Zobacz post
    a jak z Krakowa jestes niezaglądałes jakie alfy ma Tomek krk ??
    Pewnie że byłem w u Tomka. Niestety samochody które Tomek sprowadza są dla mnie "za nowe" Tzn. nie stać mnie na roczniki które oferuje(3-4 letnie). Szukam 2.4jtd w sedanie i ze skórą w środku rocznik ok 2007. U Tomka takich praktycznie nie ma. Budżet jaki mam na samo auto to jakieś 30k + 5k na rejestrację i naprawy.

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

niewiem czy mi sie wydaje ale dawno temu to ogłoszenie widziałem to o niczym nieswiadczy

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał mroku Zobacz post
    Pewnie że byłem w u Tomka. Niestety samochody które Tomek sprowadza są dla mnie "za nowe" Tzn. nie stać mnie na roczniki które oferuje(3-4 letnie). Szukam 2.4jtd w sedanie i ze skórą w środku rocznik ok 2007. U Tomka takich praktycznie nie ma. Budżet jaki mam na samo auto to jakieś 30k + 5k na rejestrację i naprawy.
    No to przy takim 2.4 to na dzień dobry masz c.a. 2500 PLN na pakiet startowy (rozrząd, kolektor, EGR, filtry, olej), przy 200.000 km ze skrzynią może być różnie, tak samo różnie może być z kondycją silnika (głowica) oraz turbiny. Przy budżecie c.a. 30-35 tysięcy szukałbym 1.9.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

widziałem to auto w Tychach na parkingu "chrzanoswkich" i pod blokiem kolo stacji. Na pierwszy rzut oka wyglądało OK. Ale już jest na allegro dłuższy czas.

patryktorn
    Gość

Domyślnie

Nie polecam takiego samochodu, ja powoli zastanawiam się nad sprowadzeniem samochodu z zagranicy. Niestety, ale u nas cena zakupu samochodu TO ZAWSZE jest cena + REMONT!

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Jakiego? Możesz jaśniej?

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 Berlina 2.4jtd

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    No to przy takim 2.4 to na dzień dobry masz c.a. 2500 PLN na pakiet startowy (rozrząd, kolektor, EGR, filtry, olej), przy 200.000 km ze skrzynią może być różnie, tak samo różnie może być z kondycją silnika (głowica) oraz turbiny. Przy budżecie c.a. 30-35 tysięcy szukałbym 1.9.
    Przy 1.9 tak samo trzeba zrobić pakiet startowy tak samo nie wiadomo w jakim stanie jest turbo EGR i kolektor. Oczywiście będzie taniej, ale tylko trochę. Do tego dochodzą znane problemy ze skrzynią M32 gdzie nie należy się pytać "czy się rozsypie" ale "kiedy się rozsypie". Natomiast montowane w 2.4 skrzynie F40 lub TF80SC generalnie mają dobrą opinię. Wydaje mi się też że 5 garowy silnik powinien wolniej zjadać dwumasę ze względu na bardziej równomierną pracę i mniejsze generowane wahania momentu na wale. Wiadome jest dla mnie to że 2.4 będzie droższy w utrzymaniu i serwisie. Ale kultura pracy dźwięk jest o niebo lepsza niż w 1.9. No i ten tył z dwiema rurami to jest to