Witam wszystkich.
Panie i Panowie stęskniłem się bardzo za alfa i jestem na etapie kupna więc mam niedaleko do Ostrzeszowa pojechałem z ciekawości obejrzeć co mają na sprzedaż
i znalazłem
http://pawelcar.otomoto.pl/alfa-rome...C31816611.html
Sądzę ze samochód ma przejechane, ale 270tkm albo więcej.
kierownica wytarta jak w mojej 147 po przejechaniu ok 300tkm tak samo fotel kierowcy. Wygląda na to, że jeździł nią w większości tylko kierowca bo na reszcie nie widać śladów użytkowania.
Po włożeniu kluczyka sprzedający czekał ok 30s i zastanawiam się dlaczego tak długo??? - patrzę mruga kontrolka od świec - padły przy 170tyś??? nie wieże.
Na przedniej szybie na wysokości lusterka przyklejone z 3 nalepki WINIETY autostradowej z 3 poprzednich lat 2011/2012/2013 - o ile się nie mylę w Niemczech (bo rzekomo sprowadzony samochód od prywatnego pierwszego właściciela właśnie z Niemiec) nie ma (jak na razie) opłat za poruszanie się po autostradach. więc jeżeli samochód przez co najmniej 3 ostatnie lata jeździł po autostradach Szwajcarii czy Austrii przejechał tylko 170tkm to musiał mieszkać chyba na granicy. a na rękach nosić papier ścierny. Tak samo na plecach.
Inna sprawa, że po odpaleniu z nienacka słychać było w silniku jakieś dziwne piski jakby rolek ale czy na pewno??? po chwili ustały.
Oczywiście silnik wymyty - nawet kurzu nie było jeszcze plaka brakowało - za to zostały białe osady.
i pytam sprzedawcę : "myty był ty czy jeszcze w Niemczech??"
Na co sprzedawca odparł: "nie był myty, nikt go tu nie mył" - więc od tej pory nie chciało mi się już rozmawiać z tym Panem.
co do lakieru nie było się do czego przyczepić aczkolwiek nie miałem miernika ze sobą.
nie mam pojęcia jak pracuje q-tronic oraz zawieszenie bo już nie miałem ochoty nawet ruszać się tym samochodem.
Powiem Wam Koleżanki i Koledzy, że przykro mi patrzeć na takie coś!
Niestety właśnie przez takich kombinatorów Alfy nadal nie są szanowane i doceniane przez ludzi!!!
Zapomniałem dodać, że cena jest bez jakichkolwiek opłat. dochodzi akcyza ponad 18% i reszta kosztów rejestracji!!!
Unikajcie tego gościa z daleka!