Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Alfa 159 2,4 q-tronic - ostrzeszów pawel-car UWAGA

Użytkownik Świeżak Avatar grzegi90
    Mieszka w
    Cieszyn - Wielkopolskie
    Auto
    AR 159 SW 2.0JTDm Alfa 147 TI 1,9JTD - była

Cool Alfa 159 2,4 q-tronic - ostrzeszów pawel-car UWAGA

Witam wszystkich.
    Panie i Panowie stęskniłem się bardzo za alfa i jestem na etapie kupna więc mam niedaleko do Ostrzeszowa pojechałem z ciekawości obejrzeć co mają na sprzedaż
    i znalazłem
    http://pawelcar.otomoto.pl/alfa-rome...C31816611.html

Sądzę ze samochód ma przejechane, ale 270tkm albo więcej.
    kierownica wytarta jak w mojej 147 po przejechaniu ok 300tkm tak samo fotel kierowcy. Wygląda na to, że jeździł nią w większości tylko kierowca bo na reszcie nie widać śladów użytkowania.
    Po włożeniu kluczyka sprzedający czekał ok 30s i zastanawiam się dlaczego tak długo??? - patrzę mruga kontrolka od świec - padły przy 170tyś??? nie wieże.
    Na przedniej szybie na wysokości lusterka przyklejone z 3 nalepki WINIETY autostradowej z 3 poprzednich lat 2011/2012/2013 - o ile się nie mylę w Niemczech (bo rzekomo sprowadzony samochód od prywatnego pierwszego właściciela właśnie z Niemiec) nie ma (jak na razie) opłat za poruszanie się po autostradach. więc jeżeli samochód przez co najmniej 3 ostatnie lata jeździł po autostradach Szwajcarii czy Austrii przejechał tylko 170tkm to musiał mieszkać chyba na granicy. a na rękach nosić papier ścierny. Tak samo na plecach.

Inna sprawa, że po odpaleniu z nienacka słychać było w silniku jakieś dziwne piski jakby rolek ale czy na pewno??? po chwili ustały.
    Oczywiście silnik wymyty - nawet kurzu nie było jeszcze plaka brakowało - za to zostały białe osady.
    i pytam sprzedawcę : "myty był ty czy jeszcze w Niemczech ??"
    Na co sprzedawca odparł: "nie był myty, nikt go tu nie mył" - więc od tej pory nie chciało mi się już rozmawiać z tym Panem.
    co do lakieru nie było się do czego przyczepić aczkolwiek nie miałem miernika ze sobą.
    nie mam pojęcia jak pracuje q-tronic oraz zawieszenie bo już nie miałem ochoty nawet ruszać się tym samochodem.

Powiem Wam Koleżanki i Koledzy, że przykro mi patrzeć na takie coś!
    Niestety właśnie przez takich kombinatorów Alfy nadal nie są szanowane i doceniane przez ludzi!!!

Zapomniałem dodać, że cena jest bez jakichkolwiek opłat. dochodzi akcyza ponad 18% i reszta kosztów rejestracji!!!

Unikajcie tego gościa z daleka!

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

O tym szrocie też już było...
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

07 rok , 2.4 , za około 5tys Euro ( liczę skromnie niech będzie )
    teraz wlaz na mobile i popatrz na takie za 5 ...
    mnie to by było szkoda limitu danych ( gdybym taki miał ) na oglądanie fotek nawet a co dopiero mowa o czasie i kosztach dojazdu celem sprawdzenia tego

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Szkoda czasu na ogladanie aut z takich lokalizacji od hochsztaplerow.

Jak widze Gniezno, Pleszew, Ostrow Wlkp, Ostrzeszow, Kurnik, etc to wlacza mi sie kontrolka.

Ogladalem w tych okolicach kilka aut 4 lata temu. Syf i malaria.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

Grzegi90 daj sobie spokój z tym komisem bo już wiele razy pisałem, że tam tylko składaki sprzedają.

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Szkoda czasu na ogladanie aut z takich lokalizacji od hochsztaplerow.

Jak widze Gniezno, Pleszew, Ostrow Wlkp, Ostrzeszow, Kurnik, etc to wlacza mi sie kontrolka.

Ogladalem w tych okolicach kilka aut 4 lata temu. Syf i malaria.
    p.s. Kórnik piszemy przez "ó" i nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo później po takich opiniach nawet osoba prywatna nie ma możliwości sprzedaży swojego samochodu.
    Jest:
    Maserati Quattroporte V

Były:
    AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Sorry pomylilem z domkiem dla kur

Nie chodzi o wrzucanie wszystkich do jednego worka, ale o to, ze prawdopodobienstwo wtopy u Jozka co w wielkopolskiej stodole klepie bryki jest duzo wieksze niz w innych czesciach Polski (o zgrozo, bo cywilizacyjnie i mentalnie Wlkp jest na wyzszym poziomie niz wiekszosc innych regionow Pl). Ten syf wynika wiec chyba tylko z bliskosci granicy z Niemcami. Ale to juz temat dla socjologow
    Krajcok
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Sorry pomylilem z domkiem dla kur

Nie chodzi o wrzucanie wszystkich do jednego worka, ale o to, ze prawdopodobienstwo wtopy u Jozka co w wielkopolskiej stodole klepie bryki jest duzo wieksze niz w innych czesciach Polski (o zgrozo, bo cywilizacyjnie i mentalnie Wlkp jest na wyzszym poziomie niz wiekszosc innych regionow Pl). Ten syf wynika wiec chyba tylko z bliskosci granicy z Niemcami. Ale to juz temat dla socjologow
    ale jak zauważyłeś jest blisko do DE i auta moga byc tansze niz w lubelskim np.bo odchodzi transport tychże przez cała Polskę

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

cieżko pojąć czemu takie ewidentne oszustwa, przestępstwa nie są ścigane i takie kreatury, jak te z Kórnika czy Pleszewa nie ponoszą kary? poza tym, co to za prostactwo te auta sprowadza...myje silnik, widać ze myty ale mówi, że nie mył.... ma ludzi za idiotów?
    Czy polskie państwo nie potrafi poradzić sobie z plagą nieuczciwych handlarzy, oszustów?
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał Cubus00 Zobacz post
    ale jak zauważyłeś jest blisko do DE i auta moga byc tansze niz w lubelskim np.bo odchodzi transport tychże przez cała Polskę
    Nie sadze, ze to ma wplyw, wielu handlarzy ciagnie cale lory aut, wiec wplyw na cene ma to znikomy.
    Krajcok
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Czy polskie państwo nie potrafi poradzić sobie z plagą nieuczciwych handlarzy, oszustów?
    To się powinno wyregulować samoczynnie bez udziału państwa, ale u nas ciemny lud wszystko kupi...