Witam. Odkąd kupiłem te "cudo" 1.9JTD mam problem z
1. drganiami w kabinie, straszne są te plastiki. Najgorsze jest gdy stoję na postoju światło czerwone itp. drga mi manetka od wycieaczek. Jak wcisnę kierownicę to drgania są mniejsze. Co to może być ? jakieś rady ?
2. Podczas jazdy z 1na2 z 2na3 (biegi) ciężko żeby auto nie rwało do przodu. Czuć tą siłę trochę za bardzo. Naprawdę trzeba powoli spuszczać sprzęgło żeby jazda była płynna. Czy to tak ma być czy coś ze sprzęgłem?
3. Dowiedziałem się że w popielniczce powinno być światło. Odkręciłem wstawiłem nową żarówkę i git hit. Tyle że już się nie zamyka, mechanizm w mordę.... Popatrzyłem i z tylu jest tłoczek ze sprężyną która wypadła z drucika. Może ktoś zrobić zdjęcie jak ta spręzyna powinna być zamontowana żeby działało?
4. Najważniejsze od niedawna silnik zaczął głośno pracować a wręcz klekotać jak bocian. Czy to rozrząd mam rzeczywisty przebieg 125tys km i nie wiem kiedy rozrząd był robiony bo wszystko po niemiecku ..... Jak to rozpoznać ? co to jest ? Czy rozrząd do wymiany?
5. Światła w tym samochodzie nie są złe ale jakie żarówki wstawić żeby te lampy zewnętrzne (soczewkowe) świeciły na biało ?