Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: alfa romeo 159

Użytkownik Embrion
    Auto
    r1

Domyślnie alfa romeo 159

Siema .
    Szukam alfy 159 1,9 (z tego co wyczytałem lepszym 150KM silniku) . Kwota jaką dysponuje to 25tys zł .
    co sądzicie o tym ogłoszeniu ?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-a-s...C32064371.html

(mam nadzieje że nie wyjdzie jakiś spam bo miałem problem z założeniem tematu)
    z góry dzięki za odpowiedź .

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Za tą cenę rewelacji bym się nie spodziewał , ale nie każdy samochód w tym przedziale musi być szrotem. 25 tyś to kwota jaką możesz wydać na samo auto czy też na auto + pakiet startowy ?
    Pozdr.

Użytkownik Embrion
    Auto
    r1

Domyślnie

25tys zł na autko + pakiet startowy hehehehehe różnie można interpretować to znaczenie fajnie gdyby ten pakiet nie był wiekszy niż 1tyś zł na start lub w pakiecie startowym nie znalazłby sie nowy silnik

Może na co zwracać szczególną uwagę w razie ewentualnej podróży po ten samochód ? ?? przyznam sie ze to byłby mój pierwszy JTD ...

Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Jeśli nie masz daleko to jedź i obejrzyj to auto , po samych zdjęciach dużo wywnioskować nie można

Użytkownik Embrion
    Auto
    r1

Domyślnie

no właśnie odległość nie jest mała +/- 200km z Wawa .... aczkolwiek w przyszłym tygodniu wybieram sie do Rzeszowa to może bym troche trajektorie zmienił i podleciał obejrzeć . Na co zwracać szczególną uwagę w razie co ? ? ? ? tak jak wyżej napisałem pierwszy jtd w życiu to by był ;(

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Cytuje siebie z innego postu
    Hmm... tak się zastanawiam wiadomo, ze AR nie najlepiej trzymają wartość ale nie przesadzajmy, że ktoś odda samochód który kosztował ok 130 tyś zł w dobrym stanie za 25 tyś... Ja dopóki nie pojechałem po swoją też myślałem, że za gramanicą zapłacę jeszcze mniej. Jakie było moje zdziwienie jak oglądałem dobre samochody za 2 razy tyle co w PL sprzedają idealne. A gdzie koszty transportu, zarobek, itp.
    Można, pewnie, że można kupić za 25 tyś ale raczej trzeba liczyć się ze sporymi kosztami zaraz po zakupie aby nie trafić na "dzwonnika" albo "pływaka".

- - - Updated - - -

Popatrz na klubowiczów, którzy sprzedają 159 jakoś nikt za taką cenę nie puszcza bo tutaj raczej każdy chce sprzedać dobre auto bez wad i kosztów zaraz po zakupie. A utrzymanie w takim stanie kosztuje. Ponadto liczysz, że na "pakiet startowy" wydasz 1 tyś zł??? Człowieku wymiana kompletnego rozrządu w ASO to wydatek rzędu 1200 zł a do tego olej i filtry, klocki i tarcze, dpf + egr, prawdopodobnie opony + jakieś inne pierdoły. Na zachodzie nikt tego nie robi przed sprzedażą bo tam serwis jest jeszcze droższy. Więc liczenie, że kupując auto za tą kwotę włożysz tylko 1 tyś zł to jak trafić 6-tkę w lotka.
    Prawdopodobnie i tak Cię nie przekonam ale dość mam już negatywnych opinii, kupi taki jeden z drugim pierwszą alfę za śmieszne pieniądze a potem będzie narzekał, że się jednak psują, że to, że tamto...
    Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 02-03-2014 o 22:04

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

pakiet startowy trzeba liczyć na kwotę około 3 tysięcy plus ubezpieczenia, takie realia. Inaczej kupisz sobie kłopot.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Ja do puki nie pojechałem

- - - Updated - - -
    ...
    Sebciu....dopóki nie pojechałeś.... dopóki....
    Polska język trudna język.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Mieszka w
    EŁK
    Auto

Domyślnie

Już poprawiłem Panie polonisto

Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Dokładnie jak napisał kolega KRS , pakiet startowy to wydatek rzędu 3 tyś zł , chyba że zainwestujesz w szrot wtedy to może wzrosnąć dwukrotnie

Mieszka w
    EŁK
    Auto

Domyślnie

Nom kupując AR 159 do 25 tyś. to raczej na zadbany egzemplarz nie trafi.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia