Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [166] Głosniki Alfa 166

Kosa 166
    Gość

Domyślnie [166] Głosniki Alfa 166

Mam male pytanko do was drodzy posiadacze jakze pieknej alfy 166... chcialbym wymienic glosniki z tylu.Mianowicie te ktore znajduja sie w tylnej zabudowie.chodzi o te dwa niskotonowe.Jakie byscie radzili?I czy konieczne jest zamontowanie wzmacniacza do nich?Pozdrawiam...

jasiu486
    Gość

Domyślnie

ja mialem oryginalne glosniki ale jakis debil jak sciagal półke to wyrwal z glosnikow kable i musialem je wymienic. wiec tak otwor na te glosniki jest niestandartowy niechce sklamac ale cos ok 19 cm ja kupilem 20 to byl najblizszy rozmiar ale niedam se glowy uciac bo poprostu poszedłem do sklepu ze starym i dobralem zeby byl mniej wiecej taki sam. glosniki musisz kupic typowo basowe bo wzmacniacz daje tylko sygnal basu bez sopranu. a teraz jak zdjac półke. musisz zdemontowac cala kanape, najpierw ta z dolu wyruwasz ja do góry bo jest na zatrzaskach później odkrecasz to na ktorej sie opierasz sa tam z dolu dwie sruby 13. później odkrec nakladki od pasow. półke odkrecasz od bagaznnika sa tam dwie sruby w bagazniku cos ok 10 takie zlote,powinny byc na nich takie male czarne gumki. no i jedna jeszcze sruba jest w apteczce w półce w samochodzie na imbus. półke wypchnij do góry zeby te sruby wyszly z bagaznika i cala półke ciagnij do siebie. no i tak bedziesz mial wszystko na wierzchu. mozliwe ze kupisz glosniki wyzsze od półki ale nizsze od maskownic glosnikow, ja tez takie kupilem ze magnesy byly wysoko wiec musialem wyciac troche półki ale nic później niewidac bo rakryjesz je tymi maskownicami. tylko nie kup za duzych glosników bo wzmacniacz ich nieuciagnie. pozdrawiam i dobrej zabawy

Kosa 166
    Gość

Domyślnie

A powiedz mi jeszcze kolego jakiej firmy masz te glosniki i czy lepiej graja niz standardowe?Jesli bedzie trzeba do dokupie jakiegos wzmaka...Wymieniam glosniki po to by uzyskac lepszy bass w samochodzie bo troszke mi go brakuje.

jasiu486
    Gość

Domyślnie

powiem tak niepamietam jakiej firmy, wiem ze sie nie spuszczalem nad firma i kupilem poprostu 2 głosniki basowe o srednicy jaka szukalem i kosztowaly mnie one 90 zl za 2. gra calkiem niezle(nie charczy) ale czy graja lepiej od standardowych tez ci niepowiem bo jak kupilem auto to juz niedzialaly.niemam nikogo znajomego ktory ma 166 z glosnikami z tylu wiec niemam poruwnania. ty poprostu masz ulatwiony tema bo muszisz kupic i głosniki i wzmacniacz, wiec poprostu kup glosniki ktore beda pasowac a puzniej pod nie wzmaka. pozdro

acha u mnie oryginalnie sa przymontowane glosniki magnesami do gory