Witam alkoholikow! Jestem nowym uczestnikiem forum. Czytam forum od dwóch lat i wiedza uzytkownikow pomogla w rozwiazaniu wielu problemow ktore trapily moja Belle AR 156 1.9 jtdm. Teraz JA postaram sie pomoc w rozwiazywaniu trpiacych te samochody przypadlosciCzytalem na jednym z watkow ze co niektore belle maj problem z dziwnym halasem dobiegajacym z okolic filtra powietrza. Nie ma bledow,a podczas zmniejszania obrotow silnika z filtra wydobywa sie nieznosny hałas,terkot . ten dziwny dzwiek mozna uslyszec w czasie redukcji biegow! Powodem tego nieznosnego dzwieku jest ZUŻYTA RURA INTERCOLERA ta ktora laczy turbo z intercolerem! Prosze od czasu do czasu sprawdzac ta rure! Jest w plaszczyznie poziomej,i to w niej zbiera sie i stoi olej z turba! pod jego wplywem staje sie "miekka" powietrze z turba pod cisnieniem sporawia ze rura zwieksza swoja srednice ,nadyma sie i mamy skok cisnienia!!!! Mieka rura (nalezy sprawdzic reka) jest do wymiany!!!! A wiekszosc forumowiczow otrzymuje taka oto informacje JAK JEST SZCZELNA TO OK. BLAD!