Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [156] Różnica pomiędzy 156 '97-2002, '02-'03 a wersją po lif

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie [156] Różnica pomiędzy 156 '97-2002, '02-'03 a wersją po lif

Więc tak z grubsza: mieliśmy rok 1997, wyszła 156 i opadły nam szczęki na widok jej nadwozia. Potem przyszedł rok 2002 i zmieniło się wnętrze i polakierowały się lusterka i listwy na progach a w 2003 zmienił się przód, tył, wnętrze (mniejszy ekranik komputera). W międzyczasie wyleciały silniki TS. Ale czy w wersji pośredniej (tej z lakierowanymi lusterkami, listwami i nowym wnętrzem z dużym ekranikiem) doszło do jakichś innych zmian, pozakosmetycznych? Wiem, że poliftingowa wersja ma wzmocnione nadwozie, pytanie, czy w mojej (2002 z nowym wnętrzem) też pojawiły się jakieś zmiany w tym temacie.

piter34
    Gość

Domyślnie

Poczytaj tutaj:
    http://www.forum.alfaholicy.org/viewtopic.php?t=17326

Cytat Napisał Mr_Bungle
    Wiem, że poliftingowa wersja ma wzmocnione nadwozie, pytanie, czy w mojej (2002 z nowym wnętrzem) też pojawiły się jakieś zmiany w tym temacie.
    Nic nie wiem na ten temat :roll:

Cytat Napisał Mr_Bungle
    W międzyczasie wyleciały silniki TS
    Silniki TS (oprócz 2.0) były oferowane w 156-ce do samego końca produkcji. Wycofany został jedynie 2.0 TS, którego zastąpił 2.0 JTS.

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie

No właśnie ten temat wywołał u mnie zadumę . Bo z tego, co w nim napisał sedicivalv0le wynika, że model poliftingowy ma mocniejszą budę, która się tak łatwo nie składa jak ta z '97. Tyle, że ja nie mam ani wersji sprzed ani po liftingu tylko tą pośrednią.

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Jak buda przedliftingowa, to składa się jak przedliftingowa, niezależnie od tego co masz w środku

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Mr_Bungle
    No właśnie ten temat wywołał u mnie zadumę . Bo z tego, co w nim napisał sedicivalv0le wynika, że model poliftingowy ma mocniejszą budę, która się tak łatwo nie składa jak ta z '97. Tyle, że ja nie mam ani wersji sprzed ani po liftingu tylko tą pośrednią.
    tak jak napisałem: przekonstruowane wzmocnienia w newralgicznych miejscach :poprzeczne i przednie , ostatecznie wzmocnione podłużnice z crosswagona, tak sprawa wygląda

jak masz auto z 2003 to się załapałeś na nowe wzmocnienia poprzeczne - tylko to można mieć w przejściówce

modele przejściowe zazwyczaj mają lepsze wyposażenie w standardzie (np VDC+ASR) niż Giugiaro
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard