Witam, najpierw parę słów czym dysponuję:
- interfejs viaken ten niebieski ( usb )
- multiecuscan
- tester do różnych ecu
Potrzebowałbym schematy dotyczące gniazda diagnostycznego dla alfy 166 3.2 po FL bo niestety najprawdopodobniej je uszkodziłem lub zadziało się inne zjawisko które spowodowało że straciłem możliwość podłączenia się do ECU.
Wcześniej działało bezproblemowo, początkowo myślałem że interfejs sie rozwalił ale podpiąłem inny tester który wcześniej też działał i przy jego użyciu też jest problem polegający na braku możliwości połączenia się z ECU
Pech chciał że wyskoczył mi jakiś błąd ale że podłączyć do ECU się nie mogę to nie wiem co to i wykasować go też nie mogę, dlatego jakby ktoś dysponował schematami pinów z wtyczki tak aby móc posprawdzać przejścia każdego pinu aż do wtyczek przy centralce to bardzo by mi one pomogły.
Ewentualnie inne pomysły co mogło się skopać też są mile widziane. Dodam tylko że od pół roku nie grzebałem przy tym gnieździe a ostatnio jak go używałem wszystko działało, jeszcze planuje posprawdzać czy któreś piny we wtyczce się nie porozginały i np nie stykają ale na chwilę obecną brak mi więcej pomysłów.