Witam wszystkich,
Na wstępie powiem, że jestem tutaj nowy i od 3 dni posiadam Belle więc proszę o wyrozumiałość.
Dzisiaj kolega zajął się założeniem alarmu i sterowaniem centralnego zamka z pilota.
Sterowanie zamykaniem i otwieraniem działa jest sygnalizacja na kierunkowskazach, alarm sie załącza. Problem polega na tym że przestał działać włącznik kierunkowskazów i włącznik wycieraczek :/ Alarm montowany był według instrukcji z forum z małym wyjątkiem. Przewody z centralki które odpowiadą za sterowanie migaczami zostały podpięte do przewodów zaraz przy włączniku przy kierownicy kabel niebiesko-czarny i niebieski. Po tym zabiegu przestalo działać sterowanie wycieraczkami i kierunkowskazamiBella do mnie mruga ale co z tego jak nie mogę sygnalizować zmiany pasa :/ Odczepienie tych przewodów nic nie dało i awaria występuje nadal.
Myślicie za mam do wymiany cały przełącznik od wycieraczek i kierunkowskazów czy może problem leży gdzie indziej?
Oraz czy przewody z centralki mogą być podpięte do przewodów przy przełączniku kierownicy?
Dodam że światła awaryjne działają.
Z góry dziękuję za podpowiedz