Witam.
Szukałem podobnych tematów, jednak nie znalazłem takiego, który opisałby mój problem.
Otóż szyby w mojej 147 zarówno od strony pasażera jak i kierowcy opuszczają się i zamykają jakby chciały, a nie mogły.
Macie pomysł co to może być?
Witam.
Szukałem podobnych tematów, jednak nie znalazłem takiego, który opisałby mój problem.
Otóż szyby w mojej 147 zarówno od strony pasażera jak i kierowcy opuszczają się i zamykają jakby chciały, a nie mogły.
Macie pomysł co to może być?
Myślę że wystarczy nasmarować linki i prowadnice po które szyba się przemieszcza w drzwiach. Pozdrawiam
Czasami jest to faktycznie tylko problem z nienasmarowanymi prowadnicami. Niestety, zdarza się również, że jest to problem silniczka napędzającego. U mnie właśnie to był większy problem. Po prostu silniczek się skończył. Jeśli więc nie pomoże Ci nasmarowanie prowadnic jakimś smarem silikonowym, będziesz musiał niestety rzucić okiem na napęd i ewentualnie go wymienić.
A jaki jest koszt wymiany takiego?
Może być także uszkodzony taki biały plastik który prowadzi szybę, u mnie tak właśnie było, ten plastik ma takie pazurki które lubią się ułamać, ale żeby to zdiagnozować to trzeba zdjąć boczek i zobaczyć jak szyba się porusza