Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
swego czasu na allegro była alfa z czarnymi felgami właśnie seryjnym i powiem ci szczerze że kiepsko to wyglądało , osobiście na twoim miejscu je zregenerował aby wyglądały jak nówki odpakowane z pudełka i będzie ładnie![]()
Odradzam. Na tej feldze to chyba felgę stalową zacznie trochę przypominać![]()
zgadzam się z przedmówcą,to kiepski pomysł malować w czarnym aucie felgi na czarno. ;//Napisał Tfaruk
jeśli chodzi o piaskowanie alu felg to nie polecam,widziałem kilka razy takie felgi po piaskowaniu i wyglądały okropnie!
miały pełno ubytków które ciężko później zalać podkładem.efekt piaskowania zależy w głównej mierze od sprzętu i grubości piasku .
jeśli felgi nie są mocno zniszczone i zkorodowane to najlepiej je odnowić tradycyjnie,lakierując.
mnie również czeka odnowa moich alusków i mam dylemat czy zostać przy srebrnym (ale takim z najgrubszym srebrem)?
miałem kiedyś tak polakierowane fele w czarnym aucie i wyglądało to zabujczo. :mrgreen:
albo polakierować na jasny grafit lub coś podobnego... :|?:
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...
Malowanie na czarno ma sens jezeli bedziesz mogl zostawic rant na plerke, ale one nie maja rantu wiec zle bedzie to wygladac, ale moze na bialo co ?155 z bialymi ladnie wygladaja, 156 przyznam ze jeszcze nie widzialem
ja do lakierowania proszkowanego mam dobre zdanie, moj kumpel tak regenerowal felgi i wygladaly jak nowe
![]()
Dzięki za podpowiedzi i uwagi, właśnie z tego względu, że mają taki a nie inny wzór, nie podejmowałem pochopnej decyzji i widzę, ze miałem rację- nie będę malował na czarnoA tak poza tym, to podoba mi się taki wzór felgi w mojej Alfie
![]()
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
b.piotrus im ciemniejsze auto tym jasniejsza felga i odwrotnie... a gwarantuje Ci ze efekt bedzie super... pozdro
http://www.polskajazda.pl/Samochody/...omeo/GTV/32838
Alfy się psują... a niby z kobietami to nie ma problemów??????
House
Ja na swojej (wprawdzie 146) mam białe felgi i wydaje mi się, że to świetnie wygląda, aczkolwiek... czarne/ciemne felgi też wyglądają super ale raczej przy jakimś niższym profilu opony
Też mi się to jakoś nie widzi, czarna felga wygląda w miare ale to tylko w dużym rozmiarze typu 17,18 i najlepiej z jakimś małym rantem, ładnie odnów te i to chyba będzie najlepsze wyjście![]()
Jak ktoś się bawi photoshopem, to mógłby przedstawić ten samochód na zdjęciu w innych wariantach. Ja niestety nie mam tyle zdolności ...![]()