Witam posiadam AR 156 1.8 TS r.99 czyli przed FL, i na niej będziemy się opierać. Mam pytanie odnośnie halogenów przeciwmgielnych, zapalają się one jak wiadomo po wcześniejszym załączeniu świateł. Moje pytanie jest takie jak zrobić by je można było załączyć po zapłonie silnika ale bez uruchamiania świateł mijania itd. Znalazłem w innym temacie :
Lecz, która to jest ta centralka "servizi" gdzie się znajduje ? Oraz czy spalona żarówka w halogenie pokazuje błąd ? Ponieważ nie zrozumiałem z wcześniejszego tematu.Centralka servizi kostka C pin 8 - przecinasz przewód i na centralkę podajesz +12V po zapłonie np z kostki B pin 7. Tylko wtedy podświetlenie przycisku przeciwmgłowych się nie zaświeci, ale na zegarach będzie kontrolka zapalona. Włączasz i wyłączasz przyciskiem na tunelu
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...#ixzz30ICT8tn8
Pytanie numer 2. Gdzie znajdę przewód +12V idący do światła podsufitki gdy otworzę centralny zamek za pomocą kluczyka (świecą się wtedy wszystkie lampki podsufitki), i chciałbym wiedzieć gdzie idzie + do nich właśnie w tym momencie. Oraz czy spalona żarówka w podsufitce powoduje pokazanie się ikonki z błędem żarówki.
Dzięki i liczę na pomoc