Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Alfa 156 - korozja progów i błotników?

jersey
    Gość

Domyślnie Alfa 156 - korozja progów i błotników?

Przegrzana Alfa powinna niedługo wrócić od mechanika i czeka mnie kolejna wizyta, tym razem u blacharza.

Podłoga jest dość twarda, ale dywaników nie zdejmowałem. Natomiast martwi mnie co innego. Alfa gnije, bo trudno nazwać to inaczej, na błotnikach z tyłu, przy łączeniu z programi. Progi same z siebie są dosyć twarde, natomiast błotnika na dole praktycznie nie ma. Mogę włożyć paluchy i pomacać.

To moja pierwsza 156, może bardziej doświadczeni podpowiedzą, czy będę musiał wymieniać całe błotniki? Chodzi mi o fragment zaznaczony na zdjęciu - od spodu. Boki są ostro wypiaskowane i jakieś tam purchle się pojawiają, spodu tego fragmentu po obu stronach praktycznie nie ma.

I jeżeli ktoś miał większe doświadczenia z takimi naprawami - ile coś takiego może kosztować?

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	arprog.jpg
Wyświetleń:	461
Rozmiar:	15.4 KB
ID:	134657  

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ozzzi
    Mieszka w
    Modliborzyce/Janów Lubelski. LJA
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2000 Była, Teraz Alfa Romeo 156 1.8TS Sportwagon FL, Opel Astra G OPC

Domyślnie

Ja sobie akurat w tym miejscu sam zrobiłem naprawę więc nic mnie to nie kosztowało a blacharz może za taką naprawę wziąć około 200/300 zł zależy gdzie dasz.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    159 1.9 Jtdm 16V

Domyślnie

rób jak najszybciej bo po zimie zje ją jeszcze bardziej jedź do blacharza i sobie poradzi jak sie skończy to się dowiesz w trakcie jak ją zacznie robić i zajrzy do środka progu i zobaczy w jakim stanie jest wewnetrzny
    Miłośnik pizzy i samochodów włoskich

jersey
    Gość

Domyślnie

Mam zamiar robić przed jesienią. A najchętniej przed wyjazdem wakacyjnym, żeby nie musieć się wstydzić, że pordzewiałą bieda-Alfą jeżdżę Ale wiadomo - trzeba mierzyć zamiary na pojemność portfela więc chciałbym wiedzieć mniej więcej ile (w najgorszym wariancie) potrzebowałbym kasy. Raty za mieszkanie ciut mnie zjadają i od ręki większej kasy nie wyszarpnę zwłaszcza, że Bella co rusz pokazuje humory i utrzymanie jej w ruchu trochę kosztuje.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 SW JTDm 2004

Domyślnie

Robiłem kilka dni temu takie narożniki z przodu i z tyłu (lewo, prawo), dodatkowo coś podobnego było na progach. Łączny koszt zamknął się poniżej 1k zł.