Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Temat: Szukam Alfy Romeo GT

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Czarna Dupcia GT Nero Jarama 1,9JTD

Wink Szukam Alfy Romeo GT

Witam wszystkich.
    Zwracam się do Was z prośbą o poradę dotyczącą zakupu Alfy GT.Szukam dobrego auta w cenie do 20 tyś. Czy w takich pieniądzach można coś dobrego znależć.Chodzi o to żeby auto było dobrze wyposażone( skóra,nagłośnienie bose,ładne koła)Silnik na pewno nie 1,8.Myślałem o 2,0 jts ale ostatnio zaczołem rozważać też 1,9 jtd chociaż nie przepadam za dieslami.Interesują mnie tylko zadbane auta bo parę zajeżdżonych trupów już oglądałem.Jeśli ktoś ma jakieś sugestię bardzo proszę o pomoc

Użytkownik Embrion
    Auto
    Może być Alfa Romeo GT 2.0JTS

Domyślnie

Witam,

To ja podepnę się pod temat Również zastanawiam się nad zakupem Alfy Romeo GT z silnikiem 2.0JTS i chciałbym zaczerpnąć opinii od osób które miały styczność z tym konkretnym modelem auta z tym konkretnym silnikiem internet mówi różne rzeczy... że to silniki dość awaryjne, z tendencją do zbierania się nagaru na zaworach, że drogie w eksploatacji, pożerające spore ilości oleju i że generalnie kłopotliwe. A z kolei inne opinie mówią że w momencie wypuszczenia AR GT w 2004r. ten silnik został nieco zmodyfikowany i poprawiony i że w tych modelach nie są już widoczne takowe mankamenty. I teraz co z tego jest prawdą i w ogóle jaka jest prawda ? na co zwracać uwagę przy zakupie tego auta ? budżet również mam maks 20 000zł a można już kupić ładną sztukę (przynajmniej na zdjęciach) za 15900zł i jak to teraz jest z tymi cudeńkami?

Zależy mi na rzetelnej opinii gdyż od początku mojej przygody z samochodami chciałem mieć Alfę gdyż uważam że to są najpiękniejsze auta, lecz za każdym razem się zrażałem słysząc jakie to wadliwe i jak często się psuje, i lądowałem w fordach lub na końcu w Audi.
    Przekonajcie mnie że warto i że nie będę żałował

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

niewarto)łatwiej kupic 159 niz gt

Użytkownik Embrion
    Auto
    Może być Alfa Romeo GT 2.0JTS

Domyślnie

Niewarto ? bo ? jakieś konkretne argumenty ? bo akurat 159 za 20 000 nie specjalnie kupisz, a jak kupisz to skladana z 3 i cala w szpachli. Czy piszesz tak bo sam szukasz GT i nie chcesz żeby ktoś Ci sprzątnął z przed nosa jakąś sztukę? ;P ktoś konkretny na temat silnika sie wypowie ?

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Ja ciągle bez mojej wymarzonej GT.
    Oglądałem już kilka sztuk w cenie około 20000 lub nawet lekko powyżej i nic specjalnego niestety.Jedna 2,0jts całkiem zadbana i super wyposażona( navi i nawet drewno na kierownicy) ale niestety widać po wnętrzu że przebieg znacznie powyżej deklarowanych 200 tys. kilometrów.Początkowo w ogóle nie brałem pod uwage diesla bo jakos niespecjalnie mi pasuje taki silnik do nadwozia coupe ale po przejechaniu sie tą "benzyną" lekko się zdziwiłem in minus.Wczesniej miałem opla astrę bertone coupe z silnikiem 2,2 benzyna moc 147 koni i moja bertonka jeżdziła znacznie lepiej od tego jts-a pomimo że miała 20 koni mniej a waga auta taka sama.Podejrzewam że z tą alfą coś musiało być nie tak z silnikiem- może zajechany albo coś bo jeżdziło to nieszczególnie tak jakby było tam 130 koni a nie 165.Póżniej oglądałem mega parcha w komisie tez w benzynie.Potem zaczołem się rozglądać za czymś z dieslem żeby mieć porównanie i zdziwko.Ten diesel jeżdził o niebo lepiej niż jts i teraz mętlik w głowie.Gdyby ten jtd był w przyzwoitym stanie to już bym się nim cieszył ale stan był tragiczny.Właściciel a właściwie właścicielka powinna zostać rytualnie zgładzona za doprowadzenie tak pięknego auta do stanu takiego że krew się w żyłach gotuje.Auto chyba rok niewidziało odkurzacza a myjni pewnie ze dwa.Po co takim ludziom takie auta.Czy mogłby ktoś z użytkowników napisać coś o tych silnikach ????????
    Ostatnio edytowane przez dorian1 ; 28-06-2014 o 21:09

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał dorian1 Zobacz post
    Ja ciągle bez mojej wymarzonej GT.
    Oglądałem już kilka sztuk w cenie około 20000 lub nawet lekko powyżej i nic specjalnego niestety.Jedna 2,0jts całkiem zadbana i super wyposażona( navi i nawet drewno na kierownicy) ale niestety widać po wnętrzu że przebieg znacznie powyżej deklarowanych 200 tys. kilometrów.Początkowo w ogóle nie brałem pod uwage diesla bo jakos niespecjalnie mi pasuje taki silnik do nadwozia coupe ale po przejechaniu sie tą "benzyną" lekko się zdziwiłem in minus.Wczesniej miałem opla astrę bertone coupe z silnikiem 2,2 benzyna moc 147 koni i moja bertonka jeżdziła znacznie lepiej od tego jts-a pomimo że miała 20 koni mniej a waga auta taka sama.Podejrzewam że z tą alfą coś musiało być nie tak z silnikiem- może zajechany albo coś bo jeżdziło to nieszczególnie tak jakby było tam 130 koni a nie 165.Póżniej oglądałem mega parcha w komisie tez w benzynie.Potem zaczołem się rozglądać za czymś z dieslem żeby mieć porównanie i zdziwko.Ten diesel jeżdził o niebo lepiej niż jts i teraz mętlik w głowie.Gdyby ten jtd był w przyzwoitym stanie to już bym się nim cieszył ale stan był tragiczny.Właściciel a właściwie właścicielka powinna zostać rytualnie zgładzona za doprowadzenie tak pięknego auta do stanu takiego że krew się w żyłach gotuje.Auto chyba rok niewidziało odkurzacza a myjni pewnie ze dwa.Po co takim ludziom takie auta.Czy mogłby ktoś z użytkowników napisać coś o tych silnikach ????????
    Co konkretnie chcesz wiedzieć? Mam 1,9 Jtd 150 kucyków. Pytaj

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Dragonlp Zobacz post
    Niewarto ? bo ? jakieś konkretne argumenty ? bo akurat 159 za 20 000 nie specjalnie kupisz, a jak kupisz to skladana z 3 i cala w szpachli. Czy piszesz tak bo sam szukasz GT i nie chcesz żeby ktoś Ci sprzątnął z przed nosa jakąś sztukę? ;P ktoś konkretny na temat silnika sie wypowie ?
    aa co tu sie mam bac,ze ktos sprzątnie,fajne sztuki gt to w rodzinie zostaja)18,albo 19 gt oglądałem osobiscie i co tu gadac jak niemasz zbytnich wymagan to kupisz szybko jak chcesz bezwypadka i z wymienionym kpl sprzegłem z dwumasą i za 20 tysi to zap),co tu pisac pełno tematów jest na temat jtd,czy jts

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Na co zwracać uwagę przy tym silniku? Co sie w nim psuje najczęściej?Podobno to bardzo udany silnik i fajnie jeździ..

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Dość elastyczny, fajnie się zbiera. Ma jednak kilka wad. Np kolektor. Nie wiem jaki rocznik bierzesz pod uwagę, bo to akurat przy kolektorze ma znaczenie. Poszukaj tematu poświęconego tym silnikom. Wielu użytkowników forum ma bardzo dużą wiedzę na ten temat i zamieszczali tam swoje opinie. Ja mogę tylko z pozycji - ujeżdżacza Jak dla mnie to: jeździ ok, ale dużo pali. Mój poprzedni samochód AR 156 Jtdm 140 km) palił przy tych samych prędkościach jakieś dwa litry mniej.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

a o co chodzi z tym kolektorem? w któryś rocznikach był bardziej problematyczny?