Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Zabezpieczanie kabli przed szkodnikami

Użytkownik Rowerzysta Avatar koniu031
    Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie Zabezpieczanie kabli przed szkodnikami

Witam mam pytanie kiedyś gdzieś widziałem taki spray do zabezpieczania przewodów w aucie przed jakimiś gryzoniami lub czymś. Miał ktoś doczynienia z tym i jak to działa? Wczoraj miałem niemiłe zaskoczenie bo odpalam auto ruszam i check sie zapalił obroty tylko do 3000 i musiałem jakoś wracać do domu po powrocie podpiołem auto pod komputer i błąd p0340 od czujnika wałka rozrządu to zrzucam osłone rozrządu na pierwszy rzut oka wszystko ok to sprawdzam przewód od czujnika i pogryziony na odcinku 10cm szybka naprawa kasowanie błedów i wszystko ok. Tylko jakoś teraz zabezpieczyć te przewody.
    ''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Nie baw się w żadne spray, kostki do wc czy coś podobnego.
    Kumpel z roboty przez 2 miesiące takie coś testował, i cały czas miał wszystko pogryzione.

Założył w końcu brzęczyk do auta elkektroniczy, co piszczy co jakiś czas i teraz ma święty spokój

Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Cytat Napisał m4tinez Zobacz post
    Nie baw się w żadne spray, kostki do wc czy coś podobnego.
    Kumpel z roboty przez 2 miesiące takie coś testował, i cały czas miał wszystko pogryzione.

Założył w końcu brzęczyk do auta elkektroniczy, co piszczy co jakiś czas i teraz ma święty spokój

Kolego ile taki bajer kosztuje i ile to prądu pobiera? Są jakieś wytyczne gdzie to się montuje? I najważniejsze czy mocno to słychać?
    ''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''

Użytkownik Rowerzysta Avatar macminik
    Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

Moi znajomi wieszają futro mojego psa w siateczce w komorze silnika. Co miesiąc dostarczam im nowy woreczek (mam Alaskana) i mają spokój.

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

U mnie nic nie pomagało, kompletnie nawet siersc... Mialem pogryziony samochod doslownie kilka razy, teraz mam puszczonego owczarka niemieckiego dookola domu to jest spokoj

Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Cytat Napisał macminik Zobacz post
    Moi znajomi wieszają futro mojego psa w siateczce w komorze silnika. Co miesiąc dostarczam im nowy woreczek (mam Alaskana) i mają spokój.

Widzę ostro U mnie generalnie mam psa może leniwego ale jest i w sumie nic sie nie działo ale Alfa dosłownie jedną nocke stała poza domem i takie rzeczy

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Ile taka rzecz kosztuje to dokładnie nie wiem. On płacił 80zł z montażem.
    Pobór prądu niewielki, po tygodniu stania autem nie było żadnych objawów rozładowania czy coś.

I nie słychać tego aż tak mocno, jeżeli będziesz przechodził jakieś 2metry od auta to usłyszysz tylko takie bardzo ciche i cykliczne "piii".

A kumpel wszystkiego próbował, soli, pieprzu, spray, sierści i włosów w rajstopie, spray. Nic mu nie pomogło. W końcu stwierdził że ma chyba wściekłą kunę i zakupił pikacza

A i owszem, jeżeli się trzymie psa na podwórku i pies goni po nim to nie ma się problemu z kunami.
    Widzę po sobie, bo nigdy nie miałem problemu z kuną, ale jakieś 2 miesiące temu pies mi zdechł i już mam złapkowany cały silnik.
    Ostatnio edytowane przez m4tinez ; 23-06-2014 o 16:52

Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Cytat Napisał m4tinez Zobacz post
    Ile taka rzecz kosztuje to dokładnie nie wiem. On płacił 80zł z montażem.
    Pobór prądu niewielki, po tygodniu stania autem nie było żadnych objawów rozładowania czy coś.

I nie słychać tego aż tak mocno, jeżeli będziesz przechodził jakieś 2metry od auta to usłyszysz tylko takie bardzo ciche i cykliczne "piii".

A kumpel wszystkiego próbował, soli, pieprzu, spray, sierści i włosów w rajstopie, spray. Nic mu nie pomogło. W końcu stwierdził że ma chyba wściekłą kunę i zakupił pikacza

A i owszem, jeżeli się trzymie psa na podwórku i pies goni po nim to nie ma się problemu z kunami.
    Widzę po sobie, bo nigdy nie miałem problemu z kuną, ale jakieś 2 miesiące temu pies mi zdechł i już mam złapkowany cały silnik.
    Gdzieś na necie wyczytałem że podobno kostki domestos do toalety działają odstraszająco ale jakoś nie widzi mi się żeby pod maską waliło mi kiblem muszę poszukać gdzieś tego pikacza.
    Dzieki kolego za pomoc.