Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: ASO w Krakowie - które wybrać na przegląd przed zakupem?

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie ASO w Krakowie - które wybrać na przegląd przed zakupem?

Cześć,

Wybieram się w najbliższym czasie do Krakowa - chcę obejrzeć i być może kupić alfę 159. Chciałbym ją przetrzepać w ASO przed zakupem. Z tego co widzę na oficjalnej stronie AR Polska w Krakowie są dwa autoryzowane serwisy: AUTOMOBILE TORINO KRAKÓW SP. Z O.O. oraz INTER AUTO

Do którego z nich lepiej wybrać się na taki przegląd przed zakupem?

Z góry dzięki za pomoc!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Suzumushi
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    155Q4, 147GTA, Giulietta QV, Giulia Q, Ducati STF V4S

Domyślnie

Do Tomka z autka.pl
    jeżeli chodzi o 159-tki to raczej lepszych speców w KRK nie znajdziesz

w

Użytkownik Rowerzysta Avatar szarik.rcm
    Mieszka w
    Miasto królów
    Auto
    'Funia'

Domyślnie

Nie polecam Inter Auto! Ciężkie przejścia z tą firmą (serwis, naprawa po kolizji z OC sprawcy) powodują, że żadnego auta już im nie oddam ani nie kupię od nich.

Wysłane z mojego Transformer TF101G przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar sztandar
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

A możesz coś wiecęj zdradzić o co chodzi z tym Inter Auto bo właśnie myślałem o naprawie z polisy u nich.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kawowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.9 16V JTDm 2007r.

Domyślnie

Cytat Napisał szarik.rcm Zobacz post
    Nie polecam Inter Auto! Ciężkie przejścia z tą firmą (serwis, naprawa po kolizji z OC sprawcy) powodują, że żadnego auta już im nie oddam ani nie kupię od nich.

Wysłane z mojego Transformer TF101G przy użyciu Tapatalka
    Także stanowczo odradzam INTERAUTO.
    Panowie z powodu prostej usterki ładowania zakwalifikowali alternator (nowy marki magnetti marelli, zamontowany miesiąc wcześniej) do wymiany. Byłem przygotowany do zabrania samochodu z serwisu na lawecie, ale na szczęście odpalił.

Użytkownik Rowerzysta Avatar szarik.rcm
    Mieszka w
    Miasto królów
    Auto
    'Funia'

Domyślnie

Cytat Napisał sztandar Zobacz post
    A możesz coś wiecęj zdradzić o co chodzi z tym Inter Auto bo właśnie myślałem o naprawie z polisy u nich.
    Robiłem z OC sprawcy, najpierw w salonie Opla (dział szkód), później sprawę przeniesiono do Fiata. Generalnie opieszałość - cała naprawa trwała nieco ponad 3 miesiące (od kolizji do odbrania pojazdu). W tym czasie samochód praktycznie cały czas stał pod chmurką (w okresie marzec-czerwiec) w mocno zmiennych warunkach atmosferycznych. W trakcie naprawy uszkodzono tylny zderzak (demontowany przy okazji dodatkowych, zleconych prac), padł żarnik prawego ksenonu (kolizja z lewej strony, więc wymieniono lewą lampę i sterownik, ale do prawego nikt się nie przyznał), źle zamontowana zaślepka sprysków ksenonów odpała po pewnym czasie. Pewnie jeszcze coś by się znalazło w kwestii ich zaniechań i opieszałości przy naprawie, ale już na samą myśl robi mi ciepło, więc wystarczy.
    Chcesz więcej? Dostałem od nich samochód zastępczy, który nie miał przeglądu rejestracyjnego (zrobiono w salonie Toyoty obok, bo ich SKP była zamknięta), a i tak zepsuł się w drodze do Warszawy - dziurawy przewód chłodnicy. Do Warszawy jechałem ponad 5,5 godzin (w niedzielę wieczorem) co 50-100 km zatrzymując się na schłodzenie silnika i dolanie wody. Następnego dnia w ASO Opla w Warszawie okazało się jeszcze, że zużycie opon jest przyczyną ściagania samochodu na lewą stronę. Najlepsze było pytanie pracownika InterAuto czy wrócę tym autem do Krakowa by mogli go u siebie naprawić.
    Pominę już kwestie użerania się, braku komunikacji z ich strony oraz traktowanie Cię jak zło koniecze.
    Na koniec 2 smaczki:
    1) Auto przejechało 57 km na jazdach testowych!
    2) Opel kupiony u nich jako nowy, salonowy, nie miał podnośnika oraz pozostałych gratów do kół (był tylko klucz). Sprawa wyszła na jaw, gdy chciałem coś przy aucie zrobić. Dobrze, że nie w trasie. Jak pojechałem sprawę wyjaśniać do salonu, usłyszałem: 'Niech Pan sobie dokupi'.

Mówię tu o InterAuto na Jasnogórskiej, choć i ten na Andersa nie przypadł mi do gustu (byłem raz i nie załatwiłem nic).

Jeżeli masz więcej cierpliwości i mocniejsze nerwy to polecam serdecznie, chociaż by w celu sprawdzenia granic swojego charakteru. Alfa ani Opel więcej tam nie zostaną na dłużej niż 5 min.
    Ostatnio edytowane przez szarik.rcm ; 26-06-2014 o 09:17